Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

O ΟΣΕ θέτει υπό τάση, στις 15 Δεκεμβρίου, την ηλεκτροκίνηση στο Τιθορέα – Λιανοκλάδι

Από την προσεχή Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00, ο ΟΣΕ θέτει υπό τάση 25 kV το σύστημα ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Σ.Σ. Τιθορέας – Σ.Σ. Λιανοκλαδίου (χ.θ.163+880 – 217+485).

Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα αυτό επιφέρει βελτίωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, καθώς θα μπορούν να δρομολογούνται από την Αθήνα ηλεκτροκίνητα τρένα έως το Λιανοκλάδι, μειώνοντας το χρόνο διεξαγωγής των δρομολογίων.


Επόμενο τμήμα που θα παραδοθεί είναι το Λιανοκλάδι – Δομοκός, σηματοδοτώντας την ηλεκτροκίνηση του δικτύου από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη.

Η τάση λειτουργίας της ηλεκτροκίνησης είναι 25.000 V – 50 Hz.

Κάθε προσέγγιση στην ηλεκτροκινούμενη γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις αυτής, καθώς και η αφαίρεση εξαρτημάτων από τους πυλώνες στήριξης της εναέριας γραμμής (Γραμμή Επαφής) είναι «άκρως επικίνδυνη για τη ζωή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να τηρούνται οι εξής κανόνες:

- Απαγορεύεται να ανεβαίνετε στην οροφή των αμαξοστοιχιών.

- Απαγορεύεται να αγγίζετε τους στύλους ηλεκτροκίνησης ή τις κατασκευές που στηρίζουν τους εναέριους αγωγούς ηλεκτροκίνησης (Γραμμή Επαφής).

- Απαγορεύεται να  πλησιάζετε από αμέλεια ή εκουσίως με οποιαδήποτε τρόπο ή μέσο τη Γραμμή Επαφής (π.χ. μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους).

- Απαγορεύεται να  αγγίζετε τις σιδηροτροχιές, τους ιστούς φωτοσημάτων ή τις άλλες μεταλλικές κατασκευές που βρίσκονται επί της σιδηροδρομικής γραμμής και στη γύρω από αυτή περιοχή (σε απόσταση 10 μέτρων από τη σιδηροδρομική γραμμή).

- Απαγορεύεται να  ρίπτετε σύρματα, ράβδους ή άλλα αντικείμενα, νερό και άλλα υγρά επί της γραμμής επαφής.

- Απαγορεύεται να  κυκλοφορείτε στις περιοχές εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης (υποσταθμοί, υπαίθριοι οικίσκοι, ερμάρια κλπ).

- Απαγορεύεται να  διέρχεστε από τις ισόπεδες διαβάσεις με οχήματα ή φορτία επί των οχημάτων ύψους μεγαλύτερου των 4,5μ. ή ύψους μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των οδικών πινακίδων σημάνσεως των ειδικών κατασκευών περιορισμού του ανωτάτου οδικού περιτυπώματος διελεύσεως (Θύρες Περιτυπώματος).

- Απαγορεύεται να  πλησιάζετε στους θραυσμένους αγωγούς που έχουν πέσει στο έδαφος σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων.

- Απαγορεύεται να  αφαιρείτε εξαρτήματα ή αγωγούς από τις εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης.

- Απαγορεύεται να  παίζουν παιδιά στην περιοχή των εγκαταστάσεων ηλεκτροκίνησης και στη γύρω από την ηλεκτροκινούμενη γραμμή περιοχή.

- Απαγορεύεται να  πλησιάζετε τις εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνησης σε απόσταση μικρότερη των 5 μ. από αυτές.

- Απαγορεύεται να ρίπτετε αντικείμενα, νερό ή άλλα υγρά στη γύρω από την ηλεκτροκινούμενη γραμμή περιοχή και στις εγκαταστάσεις της.

- Απαγορεύεται να έρθετε σε επαφή με κάθε μέσο, με τις μεταλλικές κατασκευές που φέρουν αγωγούς για την τροφοδοσία της γραμμής επαφής. Να προκαλείτε από αμέλεια, θραύση μονωτήρων ή κόψιμο αγωγών με χρήση κυνηγετικών όπλων ή με άλλο τρόπο.

Πηγή:
- O ΟΣΕ θέτει υπό τάση, στις 15 Δεκεμβρίου, την ηλεκτροκίνηση στο Τιθορέα – Λιανοκλάδι
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/o-%CE%BF%CF%83%CE%B5-%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-15-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7/


1 σχόλιο:

  1. Θα χρειαστεί καλύτερη και πιο προσεκτική διατύπωση! Τι θέλω να πω; Λέει σε κάποιο σημείο:
    "Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να τηρούνται οι εξής κανόνες" και παραθέτει τους κανόνες. Μόνο στον πρώτο έχει τη λέξη "απαγορεύεται". Είτε θα πρέπει να μπει σε κάθε κανόνα για να δηλώσει απαγόρευση είτε θα πρέπει η αρχική φράση να γίνει "Για το λόγο αυτό απαγορεύεται". Είναι θέμα σύνταξης.

    Όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοεί το άρθρο αλλά σε περίπτωση ατυχήματος ένας τσάκαλος, προσεκτικός δικηγόρος άνετα εντός 5 λεπτών διεκδικεί αποζημίωση και χωρίς πολλά πολλά θα δικαιωθεί. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι να είναι λίγο πιο υπεύθυνοι στις ανακοινώσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή