Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Αυστρία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων κοντά στη Βιέννη - Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες


Σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών κοντά στη Βιέννη στην Αυστρία σήμερα (22/12) είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή τουλάχιστον δύο βαγονιών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η σύγκρουση συνέβη περίπου στις 18:00 (τοπική ώρα) κοντά στο σταθμό του Kritzendorf, βόρεια της Βιέννης. Ο Roman Hahslinger, εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας OBB, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα τρένο με 30 άτομα προσέκρουσε σε ένα άδειο περιφερειακό τρένο, με αποτέλεσμα την ανατροπή του τρένου cityjet.



Ο πρώτος απολογισμός, που είχε ανακοινωθεί από την πυροσβεστική υπηρεσία, έκανε λόγο για 12 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό, από τους οκτώ τραυματίες ένας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, όπως διευκρίνισε ο Νόρμπερτ Χόφερ, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υποδομών της Αυστρίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εκτιμούμε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και όχι λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος. Αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.





Πηγή:
- Αυστρία: Σφοδρή σύγκρουση τρένων κοντά στη Βιέννη - Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/847337/ektakto-aystria-sfodri-sygkroysi-trenon-konta-sti-vienni-plirofories-gia-polloys-traymaties

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου