Σιδ. Μουσεία

Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στον ΠειραιάΤο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων στον Πειραιά αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων ταξιδεύοντας μέσα σε ένα ξύλινο βαγόνι.Η γέννηση και η εξέλιξη του μουσείου μέχρι σήμερα οφείλεται αποκλειστικά στο Σωματείο Συνταξιούχων του ΗΣΑΠ.
Σταθμός Πελοποννήσου (Αθήνα) το ιστορικό κτίριο

Νέα... «πνοή» θα δώσει στο κτίριο του ιστορικού σταθμού Πελοποννήσου η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία προωθεί την ένταξη του έργου μετατροπής του ιστορικού σταθμού σε πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής σε ένα από τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Στόχος είναι να αλλάξει την όψη τόσο του σταθμού όσο και της ευρύτερης περιοχής που πλήττεται σημαντικά από την οικονομική και... κοινωνική κρίση


Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ολα συντελούν στο να απολαύσεις πραγματικά μια επίσκεψη σ΄αυτό το Μουσείο της πόλης, στα δυτικά, που λίγοι Θεσσαλονικείς έχουν επισκεφθεί. Μιλάμε για το μικρό Σιδηροδρομικό μουσείο της πόλης.

Περιδιαβαίνοντας τους χώρους του σιδηροδρομικού μουσείου Θεσσαλονίκης και βλέποντας όλο αυτό το μουσειακό υλικό που υπάρχει τόσο στον περίβολο του μουσείου όσο και εντός αυτού, αισθάνεσαι ότι ο χρόνος γυρίζει πίσω - πολύ πίσω, ως σαν να βιώνεις και εσύ όπως και εκείνοι οι άνθρωποι που δεθήκαν και βιώσαν τον σιδηρόδρομο.
Μπαίνοντας στον χώρο, βλέπεις μπροστά σου τις ατμήλατες μηχανές που για ένα αιώνα περίπου πατούσαν γερά στις ράγες μεταφέροντας ανθρώπους και εμπορεύματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου