Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Τελευταία φινιρίσματα για το νέο σιδηροδρομικό τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι

Πριν από δύο μήνες το τεστ από το καταγραφικό που «σκανάρισε» τη διπλή γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, διαπίστωνε ατέλειες που είχαν να κάνουν όχι μόνο με την ηλεκτροκίνηση, αλλά και με μικρές αστοχίες της επιδομής.

Το τελευταίο τεστ που έγινε το πρωί της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου διαπίστωνε ότι οι συγκεκριμένες ατέλειες έχουν διορθωθεί και ότι ο σιδηρόδρομος είναι έτοιμος να παραδοθεί άμεσα για εμπορική χρήση με κάποιες επιπλέον προσθήκες.


Το τελευταίο κομμάτι που πρέπει να επιλυθεί είναι η ενδοεπικοινωνία εντός των μεγαλύτερων σηράγγων των Βαλκανίων, στο όρος Καλλίδρομο. Με εσωτερικό δίκτυο που χρησιμοποιεί ήδη ο ΟΣΕ αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο άμεσα, ωστόσο πριν δοθεί σε κυκλοφορία θα πρέπει να οριστεί η γενική άσκηση ετοιμότητας με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής και των λοιπών αρχών ασφαλείας.

Σημειώνουμε ότι η γραμμή Λιανοκλάδι – Δομοκός μήκους 54 χιλιομέτρων θα είναι το τελευταίο κομμάτι που θα παραδοθεί και διασχίζει το όρος Όθρυς, με δίδυμη σήραγγα, μονής γραμμής, μήκους 7.000 μέτρων περίπου η κάθε μία, εωσότου πιάσει την πεδιάδα της Ξυνιάδας και φτάσει στο σταθμό Δομοκού. Αυτό το κομμάτι και μετά τον Απρίλιο του 2018 θα είναι με ντιζελομηχανή η οποία θα αλλάζει στο Λιανοκλάδι και τον Παλαιοφάρσαλο από και προς Αθήνα αντίστοιχα. Στόχος είναι με την ολοκλήρωση του έργου στο Καλλίδρομο η σύνδεση Αθήνα – Θεσσαλονίκη να πέσει στις 4,5 ώρες και περίπου στις 3,5 όταν δοθεί όλο το έργο και ανάλογα με τα τραίνα που θα θέσουν στη γραμμή οι Ιταλοί.

Πηγή:
- Τελευταία φινιρίσματα για το νέο σιδηροδρομικό τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι
http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/44400-teleftaia-finirismata-gia-to-neo-sidirodromiko-tmima-tithorea-lianokladi



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου