Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε το νέο σχέδιο της Τουρκίας για την παραγωγή 500 Ηλεκτραμαξών

Ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών της Τουρκίας κ. Ahmet Arslan ανακοίνωσε στις 29 Νοεμβρίου την έναρξη ενός έργου για την κατασκευή 500 ηλεκτρικών μηχανών κύριας γραμμής έως το 2023.


Η Ηλεκτράμαξα E-5000 θα κατασκευαστεί από το Κέντρο Ερευνών Tubitak Marmara (MAM) και την Tülomsaş, θυγατρική της εταιρείας Τουρκικών Κρατικών Σιδηροδρόμων (TCDD), σε συνεργασία με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Μια ομάδα 162 μηχανικών εργάζεται στο έργο.


Η ηλεκτράμαξα E-5000 θα έχει σύστημα έλξης AC, με ισχύ 5MW και μέγιστη ταχύτητα 160km / h. Αρχικά θα κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο ακολουθούμενο από μια αρχική παρτίδα 20 ηλεκτραμαξών.

Αυτό είναι το τελευταίο σε μια σειρά έργων για την παραγωγή τουρκικών μηχανών, τροχαίου υλικού και εξοπλισμού σηματοδότησης και ακολουθεί τα πρότζεκτ:
- National Diesel Train Set,
- National Diesel Engine,
- E-1000 National Electric Locomotive,
- National Freight Wagon και
- National Signalling System.


 Πηγή:
- Turkey to start electric locomotive production
http://m.railjournal.com/index.php/locomotives/turkey-to-start-production-of-electric-locomotives.html?channel=000

Δείτε ακόμη:

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015


Δείτε την πρώτη Ηλεκράμαξα που κατασκευάζεται στη Τουρκία - Turkish locomotive developed with domestic technology

Η εταιρία Tülomsaş έχει ολοκληρώσει το πρωτότυπο μιας νέας Ηλεκτράμαξας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με χρήση τουρκικής τεχνολογίας.

Η Ε1000 είναι κατάλληλη για ελιγμούς αλλά και για εμπορικά τραίνα σε μικρές αποστάσεις έχει ένα θάλαμο οδήγησης με διάταξη αξόνων Bo-Bo  και ισχύ 1 MW.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου