Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Έργο ανακαίνισης - αναβάθμισης του Μηχανοστασίου Στο Βελιγράδι


H  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ- EBRD) παρέχει στην Srbija Voz δάνεια συνολικού ύψους 47 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης και επέκτασης του Μηχανοστασίου Βελιγραδίου στο Zemun.






ΣΕΡΒΙΑ: Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης παρέχει στην εθνική εταιρεία μεταφοράς επιβατών JSC Srbija Voz δάνεια συνολικού ύψους 47 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης και επέκτασης της αποθήκης Zemun στις παρυφές του Βελιγραδίου.

Ο χώρος πρόκειται να αποτελέσει τη βασική μονάδα συντήρησης του φορέα εκμετάλλευσης και ο μόνος που είναι εξοπλισμένος για τη συντήρηση του στόλου Ηλεκτρικών Αυτοκινηταμαξών Stadler, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΤΑΑ. Σύμφωνα με την ΕΤΑΑ, η βελτίωση των δυνατοτήτων συντήρησης αναμένεται να αυξήσει την ποιότητα των υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στόλου του και να υποστηρίξει την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Θα εφαρμοστεί επίσης σχέδιο δράσης για την περαιτέρω βελτίωση της εταιρικής διαχείρισης.

Το πρώτο δάνειο ύψους 30 εκατ. Ευρώ υπογράφηκε στις 7 Δεκεμβρίου και η δόση δεύτερη για το υπόλοιπο της χρηματοδότησης αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του 2018.

«Οι σύγχρονες και αποδοτικές εγκαταστάσεις συντήρησης τροχαίου υλικού είναι απαραίτητες για τη βιώσιμη λειτουργία της εταιρείας», δήλωσε ο Sue Barrett, διευθυντής της EBRD, Transport. «Πιστεύουμε ότι το έργο θα προωθήσει τη μετάβαση από το αυτοκίνητο προς το σιδηρόδρομο, υποστηρίζοντας έτσι τη μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία στη Σερβία».

Πηγή:
- Beograd depot upgrade loan signed
http://www.railwaygazette.com/news/infrastructure/single-view/view/beograd-depot-upgrade-loan-signed.html

http://www.ebrd.com/news/2017/serbia-to-upgrade-railway-maintenance-depot-with-ebrd-loan-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου