Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Επίσκεψη Κλιμακίου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στη Σχολή Εκπαίδευσης της ΕΕΣΣΤΥ της Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 επισκέφτηκε τη Σχολή Εκπαίδευσης της ΕΕΣΣΤΥ στη Θεσσαλονίκη κλιμάκιο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ενημέρωσε τους μαθητές για την δυνατότητα που τους δίνεται μετά το τέλος της διετούς φοίτησής τους να δώσουν εκτός από τις εξετάσεις πιστοποίησης ειδικότητας των σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, και επιπλέον εξετάσεις πιστοποίησης στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. 






Με τις επιπλέον αυτές εξετάσεις θα τους δοθεί η δυνατότητα να πιστοποιηθούν με τη ίδια διαδικασία πιστοποίησης των επαγγελματικών σχολών της Γερμανίας και να αποκτήσουν έτσι έναν επιπλέον τίτλο με ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα σε Γερμανικές επιχειρήσεις. 



Επιπλέον όσοι μαθητές ενδιαφέρθηκαν για την επιπλέον πιστοποίηση, εγγράφηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επαγγελματικής εκπαίδευσης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προκειμένου να την ενημερώνουν σε εβδομαδιαία βάση με τις δράσεις τους στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης, ώστε να αξιολογηθεί η πρακτική τους  στο τέλος της εκπαίδευσής τους πριν τις εξετάσεις πιστοποίησης.  

Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τέσσερις φορείς: η ΕΕΣΣΤΥ, ο ΟΣΕ, ο ΟΑΕΔ και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.


Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο 
http://griechenland.ahk.de/gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου