Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί τον κυρωτικό νόμο για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο

Αυτήν την περίοδο, η ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί τον κυρωτικό νόμο για το εμπορευματικό κέντρο του Θριασίου, μετά από τις διαδικασίες με το ΣτΕ, άρα εντός του 1ου εξαμήνου του 2018 θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες του μεγαλύτερου εμπορευματικού κέντρου στην Ελλάδα, με τεράστια γεωστρατηγική σημασία για όλη την περιοχή.

Τα ανωτέρω ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάταξη της Δυτικής Αττικής και την Ειδική Θεματική Συνεδρία “Ελευσίνα 2021: Πολιτιστική Πρωτεύουσα”.


Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο στόχος δεν είναι οι αποθήκες, αλλά η προσέλκυση παραγωγικών μονάδων».

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ προκήρυξε τον Νοέμβριο του 2015 τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου σε έκταση 588 στρεμμάτων, με δυνατότητα δόμησης 300.000 τ.μ. στεγασμένων επιφανειών.

Στις 2/12/2016 ανακηρύχθηκε ο Προσωρινός Ανάδοχος, ενώ στις 9/11/2017 ανακηρύχθηκε ο Οριστικός Ανάδοχος, η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΑ – Goldair.

Στο συγκρότημα του Θριασίου ολοκληρώθηκαν, από την ΕΡΓΟΣΕ, οι εργασίες για την κατασκευή της Β’ Λειτουργικής φάσης του Συγκροτήματος σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-την ολοκλήρωση των έργων επιδομής των σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος,

-τις εργασίες σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών, συνολικού μήκους 56.607 μ.,

-τα κτιριακά έργα που είναι αναγκαία για τη διεκπεραίωση των σιδηροδρομικών λειτουργιών του Συγκροτήματος

-τα υπολειπόμενα έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων,

Η παράδοση του έργου στον ΟΣΕ προγραμματίζεται μέχρι τις 31/3/2018.

Πηγή:
- Η ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί τον κυρωτικό νόμο για το Θριάσιο εμπορευματικό κέντρο
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%8C%CE%BC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου