Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Στην ΑΚΤΩΡ πέρασε επίσημα το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στην εταιρεία Άκτωρ περνά και επισήμως το έργο της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ενημέρωση της ΑΕΓΕΚ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τελευταία, κατόπιν των εγκρίσεων του Κ.τ.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., η διαδικασία υποκατάστασης των εταιρειών AΕΓΕΚ και SELI, ως μελών της Αναδόχου Κοινοπραξίας του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η οποία ήταν σε εξέλιξη, ολοκληρώθηκε την 6.12.2017 με την υπογραφή της τροποποίησης της συμβολαιογραφικής πράξης της ως άνω Κοινοπραξίας.



Κατόπιν της συντελεσθείσας υποκατάστασης και αποχώρησης της AΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. από το έργο, επιστρέφεται στην εταιρεία το σύνολο των εγγυητικών επιστολών που εκδόθηκαν από τα πιστωτικά της όρια και είναι κατατεθειμένες στο εν λόγω έργο.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Πλέον η κατασκευαστική κοινοπραξία είναι ΑΚΤΩΡ-ANSALDO-HITACHI πανομοιότυπη με εκείνη που κατεβαίνει για τα έργα Μετρό της Γραμμής 4.

Στη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει πλέον την αποπεράτωση της βασικής γραμμής από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την Νέα Ελβετία. Η γραμμή έχει μήκος 9,6χλμ διπλής σήραγγας και 13 σταθμούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, τον Νοέμβριο του 2020 θα παραδοθεί το πρώτο τμήμα από το Συντριβάνι μέχρι την Νέα Ελβετία και στα τέλη του 2021 το τμήμα από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το Συντριβάνι ολοκληρώνοντας τα έργα που ξεκίνησαν το 2006.

Παράλληλα η ΑΚΤΩΡ έχει αναλάβει και τα έργα για την επέκταση προς Μίκρα (Γραμμή Καλαμαριάς) τα οποία τρέχουν παράλληλα με τη βασική γραμμή. Πρόκειται για έργο με μήκος 4,8χλμ διπλής σήραγγας που ξεκινά από τον κοινό σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟ και καταλήγει στο σταθμό ΜΙΚΡΑ.

Τα δύο έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 1,5δισ.ευρώ, όσο δηλαδή και η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας που βρίσκεται υπό δημοπράτηση.

Πηγή:
- Στην ΑΚΤΩΡ πέρασε επίσημα το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης
http://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/metro/thessalonikis/item/44274-stin-aktor-perase-episima-to-ergo-tou-metro-thessalonikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου