Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Ζητούν να λυθεί το πρόβλημα πρόσβασης στον οικισμό Σταθμός Άνω Γατζέας και να αντικατασταθεί ο αγωγός ύδρευσης

Οι κάτοικοι της περιοχής Σταθμού άνω Γατζέας επανέρχονται με έγγραφό τους προς τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κύριο Ν. Φορτούνα σε δυο βασικά προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους προς την δημοτική αρχή.

Το πρώτο αφορά την κατασκευή του δρόμου και τη σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο. Ως γνωστόν, χρησιμοποιούν με την ανοχή του ΟΣΕ την σιδηροδρομική γραμμή, με όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η πρακτική, έχοντας δοθεί συγκεκριμένη διορία από τον ΟΣΕ και τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Το Πάσχα του 2017, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υποσχέθηκε στους κατοίκους, ότι σε δύο μήνες ο δρόμος θα έχει γίνει, όπως είχε καταγραφεί και σε σχετικό δημοσίευμα της «Θ», αλλά μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει άλυτο.Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την αντικατάσταση του αγωγού που «δακρύζει» στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στην βοηθητική γραμμή ελιγμών. Πρόκειται για ένα θέμα που ο Δήμος γνωρίζει από μήνες. Σύμφωνα μάλιστα με τους κατοίκους, έστειλε αγωγό για την αντικατάσταση, αλλά όχι υδραυλικό και προσωπικό να κάνει την εργασία. Αποτέλεσμα είναι να χάνεται πολύτιμο νερό, να κινδυνεύουν να γκρεμιστούν τα τοιχία υποστήριξης, να χαλάσει η σιδηροδρομική γραμμή, να μείνει ο οικισμός χωρίς νερό (όπως έγινε τον 15Αυγουστο προ τριετίας), να πλημυρίσει ο χώρος κλπ.Με την επιστολή τους οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου να εξετάσει άμεσα και σε προτεραιότητα τα θέματα αυτά, που είναι ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητά τους. Η επιστολή κοινοποιείται στην Υφυπουργό Οικονομίας & βουλευτή Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, στους υπόλοιπους βουλευτές του Νομού, στην Αντιπεριφεριάρχη Π. Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ Κ. Πετράκη, στον Πρόεδρο ΕΕΣΣΤΥ Γ. Αντωνιάδη, στον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου Ι. Ευαγγελινο.

Πηγή:
- Ζητούν να λυθεί το πρόβλημα πρόσβασης στον οικισμό Σταθμός Άνω Γατζέας και να αντικατασταθεί ο αγωγός ύδρευσης
https://e-thessalia.gr/zitoun-na-lythi-provlima-prosvasis-ston-ikismo-stathmos-ano-gatzeas-ke-na-antikatastathi-o-agogos-ydrefsis/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου