Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Απεγκλωβισμός ατόμου και οχήματος από τραίνο (βίντεο)

Αναδημοσιεύουμε βίντεο όπου φαίνονται οι προσπάθειες ομάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό ανθρώπου και οχήματος μετά από σύγκρουση με τραίνο.

Δείτε το βίντεο:







Υπενθυμίζουμε ότι στις ισόπεδες διαβάσεις το τραίνο έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των ΙΧ.

Πηγή:
- Απεγκλωβισμός ατόμου και οχήματος από τραίνο. Πυροσβεστική υπηρεσία Τρικάλων
https://www.youtube.com/watch?v=lsbU2uGMenU


Δείτε ακόμη:




3 Ιουνίου - Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης, για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις!

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις που φέτος ορίστηκε η 3η Ιουνίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ενημερώνουν τους πολίτες για θέματα ασφαλούς διέλευσης των ισόπεδων σιδηροδρομικών διαβάσεων.

Οι ισόπεδες διαβάσεις είναι ένας εύκολος τρόπος για τους οδηγούς αυτοκινήτων, τους πεζούς και τους δικυκλιστές να διασχίσουν τη σιδηροδρομική γραμμή με απόλυτη ασφάλεια, εφόσον τηρούνται ορισμένοι βασικοί κανόνες. Όταν οι κανόνες ασφάλειας δεν τηρούνται, οι χρήστες θέτουν, όχι μόνο τον εαυτό τους σε κίνδυνο αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες του σιδηρόδρομου. Βάσει των στατιστικών στοιχείων, τα περισσότερα από τα ατυχήματα που συμβαίνουν σε ισόπεδες διαβάσεις προκαλούνται κυρίως από την κακή χρήση από τους χρήστες του οδικού δικτύου και τους πεζούς.





Πως λειτουργεί μια φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση στη Γερμανία (φωτογραφίες και βίντεο)


Σε ένα εξαιρετικά απλό και εποπτικό βίντεο μπορεί κανείς να δει πως λειτουργεί μια φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση. Αν ένα τέτοιο βίντεο παιζόταν στα σχολεία ίσως αρκετοί συνάνθρωποί μας να ζούσαν ακόμη...

Επισημαίνουμε ότι η διάταξη αυτή είναι ενδεικτική και ότι όλες οι ΑΣΙΔ δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Κατά περίπτωση και ανάλογα με τους ισχύοντες κάθε φορά κανονισμούς μπορεί οι μπάρες να είναι 2 ή 4, οι φωτεινή σηματοδότες να είναι διαφορετικού τύπου, και ακόμη να μην υπάρχει οπτική επιβεβαίωση από μόνιτορ κλπ...


Ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις.


Ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις είναι οι διασταυρώσεις μιας οδού και μιας ή περισσοτέρων σιδηροδρομικών γραμμών στο ίδιο επίπεδο.
Στις διασταυρώσεις αυτές τα τρένα έχουν πάντοτε προτεραιότητα σε σχέση με τα οδικά οχήματα.
Οι διασταυρώσεις αυτές μπορεί να είναι φυλασσόμενες ή αφύλακτες.
Αυτοί που χρησιμοποιούν τις οδούς οφείλουν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, όταν πλησιάζουν ή διασχίζουν σιδηροδρομικές διαβάσεις.
Προσεγγίζοντας τη διάβαση πρέπει να σταματάτε για έλεγχο.
Πριν ξεκινήσετε για να διασχίσετε τη διασταύρωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν έρχεται κανένα τρένο και ότι δεν θα υποχρεωθείτε να ακινητοποιηθείτε πάνω σε αυτήν για οποιονδήποτε λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου