Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ εγκαινιάζει τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση Μονάχου-Βερολίνου μέσω της νέας σιδ."Γραμμής Ενότητα 8"


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ειδικά τρένα από το Μόναχο και τη Νυρεμβέργη, εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις και τέλος η θεαματική άφιξη στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό στο  Βερολίνο σηματοδότησαν στις 8 Δεκεμβρίου την έναρξη λειτουργίας της νέας σιδηροδρομικής γραμμής  γνωστής και  ως Γερμανική Ενότητα Έργου VDE8. Εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στη Νυρεμβέργη, την Ερφούρτη, τη Λειψία και το Wittenberg για να σηματοδοτήσουν το επίσημο άνοιγμα του τελευταίου τμήματος , μήκους 107 χιλιομέτρων μεταξύ Ebensfeld και Erfurtστη της νέας γραμμής υψηλής ταχύτητας Μονάχου - Βερολίνου.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:





Η ημέρα κορυφώθηκε στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βερολίνου με την άφιξη στις 16.15 των δύο ειδικών αμαξοστοιχιών που αποτελούνταν από συνθέσεις ICE3. Από μία από αυτές βγήκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε επιβιβαστεί λίγο πριν στο Σ.Σ. Βερολίνο Südkreuz. Έγραψε το όνομά της στο αμάξωμα, που ήταν ήδη διακοσμημένο με τις υπογραφές πολλών άλλων καλεσμένων.








Στην επίσημη ομιλία της που εγκαινίασε το έργο VDE8, συγχαίρει εκείνους που είχαν κατασκευάσει τις γέφυρες, έχτισαν τις σήραγγες και έστρωσαν τις γραμμές. Το πρόγραμμα των 10 δισ. Ευρώ «κόβει την ανάσα», δήλωσε αργότερα, επιμένοντας ότι «πρέπει να είμαστε σε θέση στον 21ο αιώνα να χειριστούμε μεγάλα έργα αν θέλουμε να συμβαδίσουμε με την εποχή».




Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών Christian Schmidt περιέγραψε το έργο που ξεκίνησε το 1991 ως το «κεντρικό στοιχείο της Γερμανικής Ενότητας». Επίσης στο τρένο VIP ήταν οι πρόεδροι των τριών ομόσπονδων κρατιδίων μέσω των οποίων διέρχονται οι διαδρομές: ο Stanislaw Tillich από το Sachsen, ο Reiner Haseloff από το Sachsen-Anhalt και ο Bodo Ramelow από το Thüringen.

Ο Πρόεδρος της DB Richard Lutz ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ισχυρίστηκε ότι η διάρκεια της Σιδηροδρομικής διαδρομής μεταξύ Μονάχου - Βερολίνου, που θα μειωθεί σε λιγότερο από 4 ώρες από τις 10 Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι «είμαστε μακράν καλύτεροι από το αυτοκίνητο και με εντυπωσιακή διαφορά από το αεροπλάνο».








Πηγή:
- Merkel inaugurates München - Berlin Unity Project 8
http://www.railwaygazette.com/news/high-speed/single-view/view/merkel-inaugurates-muenchen-berlin-unity-project-8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου