Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Νέο καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα από ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ, ΟΣΕ ΑΕ, ΟΑΕΔ και Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, κ. Θάνου Βούρδα και την συμμετοχή μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας Ρέντη πραγματοποιήθηκε σήμερα 19-12-2017 εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας στον Α.Ι. Ρέντη, με αφορμή την έναρξη ενός καινοτόμου προγράμματος σε ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων, στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ρέντη και στην 1η  ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Θεσσαλονίκης του Ο.Α.Ε.Δ.


Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), την Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ.), τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Η φοίτηση είναι διετής, εφαρμόζεται το δυικό Σύστημα Εκπαίδευσης (διττή εκπαίδευση) και περιλαμβάνει, σε όλα τα έτη, ενδοσχολική εκπαίδευση (θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος μέρος) και πρόγραμμα Μαθητείας σε εργασιακό χώρο στα εργοστάσια και Μηχανοστάσια της Εταιρείας ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ και του ΟΣΕ ΑΕ.

Από τις αρχές Νοεμβρίου 2017 εκπαιδεύονται:

Στην Αθήνα 90 νέοι/ες μαθητευόμενοι/ες, υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας, στις εγκαταστάσεις του πιστοποιημένου Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ2) του ΟΣΕ (Αγ. Άννης 2, Α.Ι. Ρέντης Τ.Κ. 18233) σε 3 ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων : ˂˂Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων- Μηχανοτρονικών Εφαρμοστών Οχημάτων>>, ˂˂Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αυτοκινήτων- Μηχανοτρονικών Ηλεκτρολόγων Οχημάτων>> και ˂˂Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών εγκαταστάσεων και υπολογιστικών Μονάδων>>.


Στην Θεσσαλονίκη 60 νέοι/ες μαθητευόμενοι/ες, υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας, στη Σχολή Σιδηροδρόμων στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΟΣΕ Θεσσαλονίκης (Kυρίμη 1, Μενεμένη Θεσσαλονίκης Τ.Κ. 54628),σε 2 ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων : ˂˂Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτων- Μηχανοτρονικών Εφαρμοστών Οχημάτων>> και ˂˂Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συστημάτων Αυτοκινήτων- Μηχανοτρονικών Ηλεκτρολόγων Οχημάτων>>.


Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ κ.κ. Γιάννης Αντωνιάδης και Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κώστας Πετράκης και η Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Βίκη Στυλιαρά. Εκ μέρους του ΟΑΕΔ παρέστησαν η κ. Άννα Καραβά και η κ. Γεωργία Γκούντοβα, ενώ το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε η κ. Νίκη Γκούντα.





                                                                                                                      Αθήνα, 19-12-2017

Πηγή:
- Νέο καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης σε τεχνικά επαγγέλματα από ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ, ΟΣΕ ΑΕ, ΟΑΕΔ και Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
http://eessty.gr/2017/12/20/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%84%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου