Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Μέσα στο τρένο πέρασαν τη νύχτα επιβάτες της Thalys

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Παγιδευμένοι επί ώρες έμειναν χθες το βράδυ δεκάδες επιβάτες του τρένου Τhalys, που προερχόταν από τις Βρυξέλλες, εξαιτίας της θύελλας που έπληξε τη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία.

«Οι επιβάτες μεταφέρονται στο Παρίσι με TGV» διευκρίνισε στο AFP ο διευθυντής υπηρεσιών του Τhalys Μπερτράν Καμύ. Οι επιβάτες αναμένεται να φθάσουν στη γαλλική πρωτεύουσα με καθυστέρηση δέκα ωρών.


Το τρένο είχε αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες στις 19:00 τοπική ώρα με κατεύθυνση προς το Παρίσι, όταν εμφανίσθηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης την ώρα που το τρένο κινούνταν σε συμβατικές ράγες. Στη συνέχεια και αφού άλλαξε γραμμή μια πτώση δένδρου προκάλεσε βλάβη στους παντογράφους, εξήγησε ο διεθυντής υπηρεσιών.

Κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και γεύματα προσφέρθηκαν από τους πυροσβέστες και την υπηρεσία πολιτικής προστασίας στους παγιδευμένους επιβάτες. Η σιδηροδρομική εταιρεία Τhalys αναλαμβάνει την επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου στους επιβάτες και την προσφορά ενός δωρεάν εισιτηρίου σε κάθε επιβάτη ως αποζημίωση για την ταλαιπωρία.

Η βόρεια Γαλλία επλήγη τη νύχτα από εξαιρετικά σφοδρή θύελλα με ανέμους 130 χλμ/ώρα. Πτώσεις δένδρων, βλάβες καλωδίων ηλεκτροδότησης, ζημιές σε στέγες σπιτιών προκάλεσαν περισσότερες από 1.000 επεμβάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ περισσότερα από 330.00 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή:
- Μέσα στο τρένο πέρασαν τη νύχτα επιβάτες της Thalys
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2536267/mesa-sto-treno-perasan-ti-nichta-epivates-tis-thalys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου