Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου ΠΕΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο


Η σημερινή απόφαση για την κατάργηση επιβατικών δρομολογίων λόγω των καιρικών συνθηκών, αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Αποτελεί το επιστέγασμα και την τελειωτική πράξη επιβεβαίωσης της απαξίωσης σε όλα τα επίπεδα, αποτέλεσμα των διαχρονικών πολιτικών που ασκήθηκαν και σαν κύριο στόχο είχαν και έχουν την ιδιωτικοποίησή του.

Χιλιάδες επιβατών βίωσαν και βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία,
ταξιδεύοντας με το μέσο το οποίο άλλοτε αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση μεταφοράς υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες.


Οι Μηχανοδηγοί τις τελευταίες ημέρες υπερέβαλλαν για άλλη μια φορά εαυτόν, εργαζόμενοι σε εξαντλητικές συνθήκες, στην υπηρεσία του Έλληνα πολίτη, αγωνιζόμενοι με άνισους όρους για τη διαφύλαξη και προάσπιση της αξιοπιστίας του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και για τη διασφάλιση της ασφάλειας της κυκλοφορίας.


Δυστυχώς, το φιλότιμο και η αυταπάρνηση των εργαζομένων ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτική ηγεσία να ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ και να ΑΠΟΔΩΣΕΙ τις ευθύνες για τις καταργήσεις δρομολογίων. Να ΑΝΑΛΑΒΕΙ την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, παίρνοντας πρωτοβουλίες για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην απαξίωσή του.
Για το σκοπό αυτό, σαν Σωματείο, έχουμε ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                          


Ο Γενικός Γραμματέας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ

Πηγή:
- Δελτίο Τύπου ΠΕΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο
http://mixanodigoiose.blogspot.gr/2017/01/blog-post_81.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου