Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Επίσκεψη Χρ. Σπίρτζη στη Μόσχα συνοδεία Δ. Συβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Βούρδα, & κατ´ ιδίαν συναντήσεις με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών κ. Σοκόλωφ, καθώς και τον αντιπρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων κ. Μισάριν.

Επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα πραγματοποίησε στις 18-20 Ιανουαρίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Μαξίμ Σοκόλωφ και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος συνοδευόταν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθανάσιο Βούρδα, είχε κατ´ ιδίαν συναντήσεις με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών κ. Σοκόλωφ, καθώς και τον αντιπρόεδρο των Ρωσικών Σιδηροδρόμων κ. Μισάριν.


Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, όπου έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων στον τομέα των μεταφορών. Οι δύο υπουργοί διαπίστωσαν την ομαλή πορεία των σχέσεων στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές, ενώ δόθηκε έμφαση στον σιδηροδρομικό τομέα υπό το πρίσμα της προοπτικής ενδιαφέροντος επενδύσεων. Συμφώνησαν ότι η στενή και συστηματική συνεργασία των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα αποδίδει καρπούς προς αμοιβαίο όφελος.

Κατά τη συνάντηση, παρουσία των υπουργών Μεταφορών, υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και του διεθνούς τμήματος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZDI), το οποίο αποσκοπεί στην ανάληψη δράσεων για την ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών και συγκεκριμένα στους τομείς διαχείρισης έργων, κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και παροχή υπηρεσιών εμπορευματικών κέντρων, τόσο σε διμερές όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα ανάληψης από κοινού έργων σε τρίτες χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται και μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι δύο εταιρείες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Κέντρο Λειτουργίας, Υποδομών και Συντήρησης καθώς και στο Κέντρο Επιστημονικών και Τεχνικών Πληροφοριών των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, όπου ενημερώθηκε για τις καινοτόμες τεχνολογίες της Ρωσίας στον τομέα. Επισκέφθηκε, επίσης, και επιβιβάσθηκε σε συρμούς υψηλών ταχυτήτων και του μετρό της Μόσχας.

Πηγή:
- Επίσκεψη Χρ. Σπίρτζη στη Μόσχα
http://www.zougla.gr/politiki/article/episkepsi-xr-spirtzi-sti-mosxa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου