Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Το Hypperloop έρχεται Ευρώπη - (δείτε φωτογραφίες και βίντεο)


Η εταιρία Hyperloop Transportation Technologies ξεκίνησε μια νέα συμφωνία με τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία για να κατασκευάσει ένα σύστημα Hyperloop που θα συνδέει την Μπρατισλάβα και το Μπρνο.

Η ομάδα μηχανικών, που πιστεύει ότι Hyperloop θα μπορούσε να τρέχει ως 1200 χλμ/ώρα (800 mph) είτε πάνω είτε κάτω από το έδαφος.

Το Hyperloop έχει ονομαστεί «το τρένο του μέλλοντος». Με τα ενεργά έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ντουμπάι, τον Καναδά και τη Ρωσία, το φουτουριστικό πρότζεκτ τώρα έρχεται στη Γαλλία μέσω εταιρίας ΗΤΤ.


Πρόσφατα, η ΗΤΤ ξεκίνησε μια νέα συμφωνία με τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία για την κατασκευή ενός συστήματος Hyperloop που θα συνδέει την Μπρατισλάβα και το Μπρνο. Είναι το πρώτο βήμα για να συνδεθεί όλη την Ευρώπη με ένα Hyperloop. Μια εγκατάσταση 3.000 τετραγωνικών μέτρων στο αεροδρόμιο Francazal στην Τουλούζη θα λειτουργήσει ως βάση της εταιρείας. Η Τουλούζη είναι το επίκεντρο της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, και βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία για την κατασκευή του Hyperloop στην κεντρική Ευρώπη.

ΗΤΤ, μία από τις δύο εταιρείες που ασχολούνται ενεργά σε αυτά τα φουτουριστικά πρότζεκτ ανακοίνωσε πρόσφατα τη χρηματοδότηση 108 εκατ $,


Το Hyperloop μοιάζει με ένα τραίνο - αλλά το σύστημα μεταφοράς που χρησιμοποιεί ειδικά σχεδιασμένες κάψουλες για τη μεταφορά ανθρώπων και φορτίων. Συνδυάζει την τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης (maglev) με σωλήνες μειωμένης πίεσης για την ομαλότερη και ταχύτερη διαδρομή. Η ιδέα για ένα Hyperloop προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Elon Musk το 2013. Από τότε, ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων, θεσμών, και εταιριών έσπευσαν να αγκαλιάσουν την ιδέα.

Πόσο γρήγορα θα μπορούσε να πάει; Λοιπόν, πιστεύεται ότι μια καψούλα Hyperloop θα μπορούσε να τρέξει με 1200 χλμ/ώρα (800 mph). Σχέδια δείχνουν ότι θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει είτε υπόγεια ή υπέργεια.












Πηγή:
- Hyperloop is Coming to Europe, Officially Picks City
https://futurism.com/hyperloop-is-coming-to-europe-officially-picks-city/

- Toulouse Welcomes Hyperloop
https://youtu.be/NK2b04dnkhk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου