Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Εθνικός Κήρυξ: Τριτοκοσμικές υποδομές, Στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα των γηρασμένων υποδομών της Νέας Υόρκης

Εθνικός Κήρυξ -

Στο στιγμιότυπο από τον εκτροχιασμό του τρένου της 4ης Ιανουαρίου 2017 στον σταθμό Atlantic του Μπρούκλιν, διακρίνονται τα σωστικά συνεργεία ενώ διακομίζουν τους τραυματίες. Φωτογραφία: AP / Mark Lennihan.
Οι βλάβες στις σιδηροδρομικές γραμμές, όπως η προχθεσινή στο Λονγκ Αϊλαντ καθήλωσαν στο Μανχάταν εκατοντάδες επιβάτες και έφεραν πιο έντονα στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα των γηρασμένων υποδομών της Νέας Υόρκης.



Εμείς που ταξιδεύουμε με το μετρό, είτε οδηγούμε στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, λόγω του φόρτου εργασίας και των άλλων ασχολιών δεν δίνουμε μεγάλη σημασία στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο και οι άλλες υποδομές.

Οταν όμως βγαίνεις από τη Νέα Υόρκη και κυρίως όταν ταξιδεύεις σε ευρωπαϊκές χώρες αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πολιτεία της Νέας Υόρκης και οι άλλες πολιτείες της Αμερικής.

Συνειδητοποιείς ότι οι υποδομές μας είναι τριτοκοσμικές και προσεύχεσαι όπως ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει πράξη την υπόσχεσή του να επενδύσει στις υποδομές.

Δ.Τ.

Πηγή:
- Τριτοκοσμικές υποδομές
https://www.ekirikas.com/%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CF%82/

1 σχόλιο: