Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σύμφωνο Κατανόησης ΕΡΓΟΣΕ – RZD International

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου υπογράφτηκε στη Μόσχα Σύμφωνο Κατανόησης ανάμεσα στην ΕΡΓΟΣΕ και την RZD International.

To Σύμφωνο (επισυνάπτεται το σχετικό κείμενο) αφορά τη συνεργασία των 2 εταιριών για υλοποίηση από κοινού, έργων σε Τρίτες χώρες καθώς επίσης και σε θέματα logistics.

Εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ το Σύμφωνο υπέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Θάνος Βούρδας, και εκ μέρους της RZD International o Γενικός Διευθυντής, κ. Σεργκέι Παβλόφ.
Η τελετή της υπογραφής έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας παρουσία των αρμόδιων Υπουργών Ελλάδας και Ρωσίας, κ.κ. Χρήστο Σπίρτζη και Μαξίμ Σοκόλοφ.

Το Σύμφωνο ήταν αποτέλεσμα των συζητήσεων που προηγήθηκαν μεταξύ των δυο Υπουργών και των δυο εταιριών από το Νοέμβριο του 2016.

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“H έναρξη του 21ου χρόνου ζωής της ΕΡΓΟΣΕ γίνεται με μια πολύ καλή συμφωνία με την RZD International με βάση την οποία μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί και να τη διευρύνουμε. Επιπλέον η συνεργασία με μια Σιδηροδρομική εταιρία που έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο εργαζομένους και διαχειρίζεται ένα Σιδηροδρομικό Δίκτυο 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο θετικές εξελίξεις μπορεί να δημιουργήσει.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, για τη σημαντική συμβολή του στην εξέλιξη αυτή και δεσμευόμαστε εμείς στην ΕΡΓΟΣΕ πως το βήμα αυτό είναι η αρχή νέων προοπτικών για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο”.

Δείτε εδώ το σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης(MoU) μεταξύ της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε και της RZD International LLC
- See more at: http://www.ergose.gr/view_244#sthash.tgvKLB7f.dpuf

Πηγή:
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σύμφωνο Κατανόησης ΕΡΓΟΣΕ – RZD International
http://www.ergose.gr/view_244Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου