Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο χιονιάς ακινητοποίησε τραίνα

Ακινητοποιημένα στις ράγες είναι τέσσερα τρένα με εκατοντάδες επιβάτες, λόγω του ψύχους αλλά και της ελλιπούς συντήρησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Πρόκειται για τον Προαστιακό της Λάρισας, που ακινητοποιήθηκε στο Πλατύ Ημαθίας, και δύο Ιντερσίτι με συνολικά 600 επιβάτες, που ξεκίνησαν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για Αθήνα στις 7.00 και στις 10.00 το πρωί.

Η ακινητοποίηση των δύο τρένων προκάλεσε προβλήματα στο δρομολόγιο ενός τρίτου Ιντερσίτι, που ταξίδευε με άγνωστο αριθμό επιβατών από την πρωτεύουσα προς τη Θεσσαλονίκη.


Τη μεγαλύτερη περιπέτεια περνούν οι 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα. Δύο μηχανές εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο, με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να την απεγκλωβίσουν, όμως αμφότερες αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα.

Μετά από μεγάλες και πολύωρες προσπάθειες το τρένο κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του, όμως η αργή κίνησή του ανάγκασε το Ιντερσίτι 56 να διακόψει την πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ, «παγωμένο» στη Λάρισα παραμένει τρίτο Ιντερσίτι, με 300 επιβάτες, που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

«Παγωμένος» είναι επίσης ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, που «έμεινε» το Πλατύ Ημαθίας.

Στο έλεος του χιονιά έχουν παραδοθεί αρκετές περιοχές σε Θεσσαλία, Ηπειρο και Στερεά Ελλάδα με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να προκαλούν σημαντικά προβλήματα και σε οδικούς άξονες. Σοβαρές είναι οι δυσκολίες και στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή:
- Ο χιονιάς ακινητοποίησε τρένα
http://www.kathimerini.gr/891208/article/epikairothta/ellada/o-xionias-akinhtopoihse-trena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου