Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η αμαξοστοιχία IC59 (Θεσ/νίκη–Αθήνα με 300 επιβάτες), λίγο πριν την Τιθορέα συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα, που παραβίασε φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση με αυτόματα συστήματα.

Σήμερα (χθες) και ώρα 19:17 η αμαξοστοιχία I/C59 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα με 300 επιβάτες, λίγο πριν την άφιξη της στο σταθμό της Τιθορέας συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα, το οποίο παραβίασε φυλασσόμενη ισόπεδη διάβαση με αυτόματα συστήματα.


Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στους επιβάτες και στο προσωπικό της αμαξοστοιχίας.

Λόγω του συμβάντος, διεκόπη προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα μεταξύ Λειανοκλαδίου και Τιθορέας, καθώς η μηχανή της αμαξοστοιχίας μετά τη σύγκρουση βρέθηκε εκτός τροχιάς και πιθανότητα υπήρξε στρέβλωση της γραμμής η οποία θα ελεγχθεί.

Οι επιβάτες τις αμαξοστοιχίας I/C59 μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο σταθμό της Τιθορέας και από εκεί θα συνεχίσουν το ταξίδι τους με άλλη αμαξοστοιχία.

Για τους επιβάτες που ξεκινούν από την Αθήνα από απόψε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ή αντίστροφα από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα, θα γίνεται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Λιανοκλαδίου – Τιθορέας με πιθανή πολύωρη καθυστέρηση, έως ότου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργιά της γραμμής από τα συνεργεία του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.

Σημειώνεται ότι στο τμήμα αυτό της σιδηροδρομικής γραμμής όπου σημειώθηκε η σύγκρουση η γραμμή είναι μονή και διασχίζει δύσβατες ορεινές περιοχές.

Πηγή:
- Δελτίο τύπου ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ενημέρωση – Συμβάν 23/4/2017
http://www.trainose.gr/deltia/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD-2342017/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου