Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αποδράσεις με τραίνο - Πάσχα – Λιβαδειά

H Λιβαδειά είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, με έντονο ρουμελιώτικο χρώμα. Πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, αποτελεί αγαπημένο κοντινό προορισμό για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Στα βόρεια της πόλης υψώνεται ο πασίγνωστος –ιδίως στους λάτρεις του σκι- Παρνασσός και στα νότια ο Ελικώνας.

Ενδιαφέρον για τους επισκέπτες παρουσιάζει το Κάστρο στο λόφο του Αγίου Ηλία, επάνω από την πόλη, που χρονολογείται από το 13ο αιώνα μ.Χ. Το οχυρωματικό τείχος ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο και καταλήγει σ’ έναν μεγάλο πύργο στα ανατολικά, με ένα μικρό αρχαίο ναό του Δία στο εσωτερικό του περιβόλου. Άλλο αξιοθέατο είναι η γραφική τοποθεσία Κρύα, στο βόρειο τμήμα της πόλης, με πανύψηλα δέντρα και κρυστάλλινα νερά.


Στο κέντρο της πόλης, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο, να χαλαρώσει στα καφέ ή να επισκεφτεί την αγορά με τα πολλά εμπορικά καταστήματα. Όμως, το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα της Λιβαδειάς είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες με το έντονο παραδοσιακό χρώμα και τα περίφημα ντόπια κρέατα.

Κάθε άνοιξη, γιορτάζοντας το παραδοσιακό ρουμελιώτικο Πάσχα, η πόλη στολίζεται πανηγυρικά. Στο χώρο της Κρύας ψήνονται αρνιά, κοκορέτσια και άλλες λιχουδιές, ενώ ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν άφθονο φαγητό και τοπικό κρασί. Το γλέντι συμπληρώνεται με δημοτική μουσική και χορούς. Αν θέλετε να χαρείτε ένα ιδιαίτερο, παραδοσιακό Πάσχα, η Λιβαδειά είναι ένας από τους καλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους προορισμούς.

Εξασφαλίστε έγκαιρα το εισιτήριό σας, μπείτε στο τραίνο και θυμηθείτε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σας προσφέρει μηνιαία κάρτα απεριορίστου αριθμού σιδηροδρομικών ταξιδιών στη διαδρομή Αθήνα – Λιβαδειά – Αθήνα με κόστος 130 €. Η κάρτα δίνει, επίσης, στους κατόχους της τη δυνατότητα να μετακινούνται ελεύθερα με τον Προαστιακό Αθηνών στον αστικό ιστό της Αθήνας (Πειραιά – Μαγούλα – Κορωπί), στη 2η θέση.

Καλό Πάσχα!

Πηγή:
- Πάσχα – Λιβαδειά
http://www.trainose.gr/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-2015-%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%AC/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου