Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Υπέργεια και με αερογέφυρα η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς το αεροδρόμιο Μακεδονία

Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Αττικό Μετρό για τη δημιουργία υπέργειας γραμμής προς τα ανατολικά της πόλης - Έως τέλος 2020 τα 2/3 της βασικής γραμμής
Η επέκταση της γραμμής του Μετρό προς το αεροδρόμιο και προς τις δυτικές συνοικίες βρέθηκε στο επίκεντρο σημερινών συσκέψεων του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ,  Γιάννη Μυλόπουλου, με δημάρχους των συγκεκριμένων περιοχών.


«Το Μετρό προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε τρεις επεκτάσεις, μια προς αεροδρόμιο και δύο προς δυτικές συνοικίες», υπενθύμισε ο κ. Μυλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη με τους δημάρχους Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, συζητήθηκε η πρόταση της Αττικό Μετρό για τη δημιουργία υπέργειας γραμμής, ώστε το έργο να προχωρήσει πιο γρήγορα και ολοκληρωθεί πιο οικονομικά.

«Συζητάμε με τους δημάρχους της ανατολικής Θεσσαλονίκης την πρόταση της Αττικό Μετρό το έργο να μην είναι υπόγειο, αλλά υπέργειο, ώστε να μπορεί να γίνει συντομότερα και πιο φθηνά. Θα διέρχεται από μια αερογέφυρα, ύψους περίπου πέντε μέτρων και δεν θα υπάρχει η ανάγκη διάνοιξης σηράγγων με μεγάλο κόστος αλλά και των απαλλοτριώσεων», υποστήριξε ο κ. Μυλόπουλος.


Ακολούθησε συνάντηση με τους δημάρχους Νεάπολης - Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη και Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, θα ακολουθήσουν συζητήσεις, διαβουλεύσεις αλλά και εναλλακτικοί σχεδιασμοί όσον αφορά τις νέες γραμμές των επεκτάσεων του Μετρό.


Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της βασικής γραμμής, από τη Νέα Ελβετία έως το Σιδηροδρομικό Σταθμό, ο κ.Μυλόπουλος τόνισε πως στα μέσα του 2019 θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές διαδρομές.

Στο τέλος του 2020 θα δοθεί στην κυκλοφορία το 75% της βασικής γραμμής, από τη Νέα Ελβετία μέχρι το Συντριβάνι, ενώ το ίδιο διάστημα θα κατασκευάζεται ο σταθμός Βενιζέλου.

Πηγή:
- Υπέργεια και με αερογέφυρα η επέκταση προς αεροδρόμιο Μακεδονία
http://voria.gr/article/ipergia-ke-me-aerogefira-i-epektasi-pros-aerodromio-makedonia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου