Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Από Δημόσια Σχολή η εκπαίδευση και πιστοποίηση μηχανοδηγών στην Ιταλία

Αναδημοσιεύουμε από το στέκι της έλξης:

Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις που βγήκαν από την συνάντηση του Σωματείου μας με τους Ιταλούς συναδέλφους είναι ότι η εκπαίδευση και πιστοποίηση νέων μηχανοδηγών στην Ιταλία, γίνεται από Δημόσια σχολή η οποία αναλαμβάνει -υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών της Ιταλίας- την εκπαίδευση μηχανοδηγών εφόσον αυτοί προσληφθούν σε σιδηροδρομική εταιρεία (στην Ιταλία δραστηριοποιούνται όπως μάθαμε περίπου 32 ιδιωτικές εταιρείες στα εμπορεύματα).


Αυτή η είδηση αποδεικνύει και την πολύ σημαντική κίνηση  που έγινε με την ίδρυση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας του ΟΣΕ, έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών το 2016.
Μέχρι πρόσφατα άλλωστε πολλά ακούγαμε ακόμα και για ιδιωτικά ΙΕΚ που θα ...εκπαίδευαν και θα πιστοποιούσαν μηχανοδηγούς λες και οι άδειες μηχανοδήγησης δίνονται σωρηδόν από φορείς που έχουν στόχο την κερδοφορία ως εκπαιδευτικά κέντρα, ενώ είχαμε ακούσει και ειρωνικά σχόλια για την σιδηροδρομική ακαδημία από κάποιους που προφανώς αγνοούν τι ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη.
Η ίδρυση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας από τον ΟΣΕ αποτελεί την εγγύηση για την εκπαίδευση και πιστοποίηση μηχανοδηγών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πολιτείας.
Αυτό που συμβαίνει στην προηγμένη σιδηροδρομικά Ευρώπη,μετά την ίδρυση της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας από τον ΟΣΕ θα συμβαίνει και στην Ελλάδα.
Το ξέρουμε ότι πολλοί θα στεναχωρηθούν με αυτήν την ανάρτηση αλλά αυτή είναι μια είδηση που ικανοποίησε όλους τους Έλληνες μηχανοδηγούς.
Το ξαναγράφουμε, στην Ιταλία  την εκπαίδευση και πιστοποίηση των μηχανοδηγών πραγματοποιεί Δημόσια σχολή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών.

Πηγή:
- Από Δημόσια Σχολή η εκπαίδευση και πιστοποίηση μηχανοδηγών στην Ιταλία
http://mixanodigoiose.blogspot.gr/2017/04/blog-post_28.html




2 σχόλια:

  1. Το βασικό κριτήριο για την εισαγωγή στην Σιδηροδρομικη Ακαδημία του ΟΣΕ είναι το υπουργικό μέσον. Αθήνα 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σας.Με ενδιαφέρει πολύ να το σπουδάσω αυτο.Είμαι 32,παίζει ρόλο;Επίσης, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ή απλά πάω και δηλώνω συμμετοχή στο ΚΕΚ του Ρέντη; Τ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή