Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ο Οδοντωτός Διακοπτού ως έργο τέχνης από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας, ΔΗΚΕΠΑ μετά την επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης του προγράμματος «Εν Συρμώ 2016», που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων λειτουργίας του Οδοντωτού Διακοπτού- Καλαβρύτων, έχει ήδη προχωρήσει στο σχεδιασμό της φετινής διοργάνωσης, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν πέρυσι.
Η φετινή πρόταση έχει τον τίτλο «Εν Συρμώ 2017 - The Art Train», και στοχεύει στην ανάδειξη του Οδοντωτού και του Φαραγγιού του Βουραϊκού που διασχίζει, ως έργα τέχνης. Μετά από αίτημα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τη θετική ανταπόκριση της Συγκλήτου, ομάδα φοιτητών θα φιλοξενηθεί στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα και θα αποδώσει εικαστικά τη μοναδικότητα της διαδρομής και τον Οδοντωτό.

Τα έργα που θα δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες, θα είναι μέρος των δράσεων του προγράμματος, θα εκτεθούν σε Διακοπτό και Καλάβρυτα και όπου αλλού οι συνεργαζόμενοι φορείς προτείνουν.
Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει δράσεις στο Διακοπτό και τα Καλάβρυτα, μουσικές εκδηλώσεις, διαδρομές γαστρονομίας και γευσιγνωσίας τοπικών οίνων, από την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, σε συγκεκριμένα δρομολόγια του Οδοντωτού, ημερίδες ενημέρωσης για το γεωπάρκο Unesco, καθώς και δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, «Στάση Περιβάλλον», στα Νιάματα και «Στάση Γεύση», στη Ζαχλωρού.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα και θέμα: «Ο Πολιτισμός των Τραίνων και η Συμβολή τους στην Ανάπτυξη», με τη συνεργασία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων φορέων.
Στην εκδήλωση αυτή, θα παρουσιαστούν και οι ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την ένταξη του Οδοντωτού στα μνημεία άυλης κληρονομιάς της Unesco. Οι παραπάνω δράσεις προγραμματίζονται για τον Μάιο όπου και ονομάζεται μήνας Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρυτών.

Πηγή:
- Ο Οδοντωτός Διακοπτού ως έργο τέχνης από φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών
http://www.tornosnews.gr/mobile/permalink/23880.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου