Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Σημαντικές οι οφειλές της ΕΒΖ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποκάλυψε ο Στέργιος Πιτσιόρλας

Σημαντικές είναι οι οφειλές της ΕΒΖ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, αναφορικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο τομέα της Βιομηχανίας.

«Υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία για την εξυγίανση της ΕΒΖ. Αργήσαμε να προχωρήσουμε στην αποφασιστική κίνηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας ότι τα μεγαλύτερα χρέη της εταιρείας είναι προς τα τραπεζικά ιδρύματα, την ΔΕΠΑ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μάλιστα, οι οφειλές προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπολογίζονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.





Σημειώνεται ότι η σχετική συμφωνία, που είχε υπογραφεί το 2014, αφορούσε τη μεταφορά της παραγωγής τεύτλων από την Ορεστιάδα και τη Λάρισα στο Πλατύ Ημαθίας, στο εργοστάσιο της εταιρείας, αντικαθιστώντας διαδρομές με φορτηγά.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλέον μια ιδιωτική και όχι κρατική εταιρεία, επομένως οι οφειλές δεν είναι από έναν δημόσιο φορέα σε έναν άλλο, αλλά από έναν δημόσιο φορέα σε έναν ιδιωτικό.

Πηγή:
- Σημαντικές οι οφειλές της ΕΒΖ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποκάλυψε ο Στέργιος Πιτσιόρλας
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B2%CE%B6-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1/



Δείτε ακόμη:

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

«Πικρή» ζάχαρη 2,8 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόσφερε η ΕΒΖ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ

Των Μαρία Μόσχου και Γιώργου Μανέττα

«Μαύρη τρύπα» 2,8 εκατ. ευρώ έχει δημιουργήσει στα ταμεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από το 2014 έως και σήμερα, η συμφωνία για τη μεταφορά τεύτλων με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνομιλίες για τη ρύθμιση του χρέους αυτού, ωστόσο δεν διαφαίνεται μέχρι σήμερα ότι θα μπορέσει να συνεχιστεί η συνεργασία τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μεταφορά των τεύτλων τη φετινή χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου