Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Δείτε αναλυτικά ανά σταθμό την πρόοδο του Μετρό Θεσσαλονίκης

«Σήμερα η εικόνα της παρακμής στην πόλη έχει πια αντιστραφεί εντελώς. Από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και αναλάβαμε ως νέα διοίκηση την Αττικό Μετρό, μέχρι σήμερα, η πρόοδος του έργου είναι εντυπωσιακή. Από το 37% που παραλάβαμε το 2016, σήμερα η ολοκλήρωση του έργου έφτασε στο 67%» τονίζει σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» για την πορεία κατασκευής του μετρό στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος.



«"Τρέξαμε", δηλαδή – σημειώνει - τα τελευταία δυόμισι χρόνια με ρυθμούς τρεις φορές πιο γρήγορους σε σχέση με το παρελθόν». «Η προοπτική ολοκλήρωσης και παράδοσης του μεγαλύτερου μέρους του έργου το 2020 μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε μια σύγχρονη και ελκυστική ευρωπαϊκή μεγαλούπολη» συμπληρώνει.

Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Προχωρούν τα έργα σε βασική και δεύτερη γραμμή και τον Σεπτέμβριο η Α.Μ. κατέγραψε τα παρακάτω:

Σταθμός ΝΣΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκαταστάσεων Η/Μ (πυρόσβεσης, ύδρευσης) καθώς και η κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων.
Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (σταθμός και διακλάδωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης θυρών στο σταθμό καθώς και η εφαρμογή χρωματισμών.
Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατάχωσης αρχαιοτήτων στο κέλυφος του κυρίως σταθμού.
Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής τοιχίων του περιβάλλοντος χώρου στη βόρεια είσοδο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκαταστάσεων Η/Μ (ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης, πυρανίχνευσης, συστήματος ελέγχου πρόσβασης και ασφάλειας).
Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες εγκαταστάσεων Η/Μ (γειώσεις, πυρανίχνευση, τηλεπικοινωνίες) ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες εφαρμογής χρωματισμών.
Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες επένδυσης των τοίχων με πλάκες γρανίτη ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες εφαρμογής χρωματισμών στο σταθμό και στα φρέατα.
Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή χρωματισμών στο επίπεδο των αποβαθρών.
Σταθμός ΦΛΕΜΙΝΓΚ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή επιχρισμάτων επι της τοιχοποιίας.
Σταθμός & Διασταύρωση ΑΝΑΛΗΨΗ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής δαπέδων ενώ συνεχίζεται η εφαρμογή χρωματισμών στις οροφές και στους τοίχους στο επίπεδο αποβαθρών.
Σταθμός & Διασταύρωση 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή κλιμακοστασίου της ανατολικής εξόδου κινδύνου ενώ συνεχίζονται οι εργασίες επένδυσης με πλάκες γρανίτη και η κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων.
Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κιγκλιδωμάτων στα κλιμακοστάσια εξόδων.
Σταθμός Ν.ΕΛΒΕΤΙΑ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες επίχωσης καθώς και οι εργασίες επένδυσης με πλάκες γρανίτη.

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ:
Φρέαρ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της περιμετρικής μόνιμης επένδυσης ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των συνδετήριων σηράγγων.
Σταθμός ΝΟΜΑΡΧΙΑ: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή αποβαθρών ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής επένδυσης εσωτερικών τοιχείων.
Σταθμός ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής επένδυσης εσωτερικών τοιχείων καθώς και η εγκατάσταση κυλιόμενων κλιμάκων.
Σταθμός ΑΡΕΤΣΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης θυρών στα επίπεδα -1 και -2 ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή χρωματισμών και τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων. Ξεκίνησε η εγκατάσταση κυλιόμενων κλιμάκων στο σταθμό.
Σταθμός Ν. ΚΡΗΝΗ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή επένδυσης με κεραμικά πλακίδια στους χώρους υγιεινής καθώς και η τοποθέτηση μεταλλικών θυρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εφαρμογής χρωματισμών.
Σταθμός ΜΙΚΡΑ (& διασταυρώσεις): Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίχωση πλάκας οροφής στο σταθμό και τη 2η Διασταύρωση. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες κατασκευής της τοιχοποιίας στο σταθμό.
Σήραγγες ΤΒΜ: Ολοκληρώθηκε η αποσυναρμολόγηση του 1ου ΤΒΜ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αποσυναρμολόγηση του 2ου ΤΒΜ. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης και οι εργασίες απομάκρυνσης των εργοταξιακών εγκαταστάσεων ΤΒΜ στην περιοχή της 1ης Διασταύρωσης ΜΙΚΡΑ.

Πηγή:
- Στο 67% έφτασε η πρόοδος του Μετρό Θεσσαλονίκης
https://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/metro/thessalonikis/item/49476-sto-67-eftase-i-proodos-tou-metro-thessalonikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου