Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Δείτε σε ένα ενδιαφέρον βίντεο πως τα ιαπωνικά τραίνα σφαίρες άλλαξαν από το 1964 τα δεδομένα στις επιβατικές σιδηροδρομικές μεταφορές...

Το 1964 το πρώτο τραίνο σφαίρα συνέδεσε το Τόκιο με την Οζάκα μειώνοντας το χρόνο της διαδρομής από 6 σε περίπου 4 ώρες.

Σταδιακά το δίκτυο των τραίνων υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας επεκτάθηκε και σήμερα αποτελείται από
- 2.764,6 χιλιόμετρα γραμμών με μέγιστες ταχύτητες 240-320 χλμ. / Ώρα,


Δείτε το βίντεο:



Το δίκτυο συνδέει σήμερα τις περισσότερες μεγάλες πόλεις στα νησιά Honshu και Kyushu και το Hakodate στο βόρειο νησί Hokkaido , με επέκταση στο Σάπόρο υπό κατασκευή και προγραμματισμένα δρομολόγια τον Μάρτιο του 2031.

Η μέγιστη ταχύτητα λειτουργίας τους είναι 320 km / h

Σε δοκιμές η μέγιστη ταχύτητα έφτασε τα 443 χλμ. / Ώρα για το συμβατικό σιδηροδρομικό σύστημα το 1996 και μέχρι 603 χλμ. / Ώρα (το παγκόσμιο ρεκόρ) για τα τρένα SCMaglev τον Απρίλιο του 2015.

Η αρχική διαδρομή (Tōkaidō Shinkansen), που συνδέει τα Τόκιο , τη Ναγκόγια και την Οζάκα , τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας, είναι η πιο πολυσύχναστη σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο.
Κατά την περίοδο ενός έτους πριν από το Μάρτιο του 2017, μετέφερε 159 εκατομμύρια επιβάτες [8] και από το άνοιγμά της πριν από περισσότερες από πέντε δεκαετίες, έχει μεταφέρει πάνω από 5,6 δισεκατομμύρια συνολικά επιβάτες.

Στη γραμμή αυτή παρατηρείται η υψηλότερη συχνότητα από τις περισσότερες άλλες γραμμές υψηλής ταχύτητας στον κόσμο.

Σε ώρες αιχμής, η γραμμή μεταφέρει έως και δεκατρείς αμαξοστοιχίες την ώρα σε κάθε κατεύθυνση με δεκαέξι βαγόνια ανά σύνθεση (χωρητικότητα 1.323 θέσεων και περιστασιακά με πρόσθετους όρθιους επιβάτες) με ελάχιστη απόσταση τριών λεπτών μεταξύ των αμαξοστοιχιών!!!

Το δίκτυο Shinkansen της Ιαπωνίας είχε το υψηλότερο ετήσιο αριθμό επιβατών (μέγιστο 353 εκατομμύρια το 2007) οποιουδήποτε σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων έως το 2011, όταν το κινεζικό σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας το ξεπέρασε με 370 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, φτάνοντας πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια ετήσιους επιβάτες το 2017,

Ενώ το δίκτυο Shinkansen επεκτείνεται, ο φθίνων πληθυσμός της Ιαπωνίας αναμένεται να προκαλέσει πτώση στην χρήση του με την πάροδο του χρόνου. Η πρόσφατη επέκταση του τουρισμού ενίσχυσε οριακά την αναβάθμιση.

Πηγή:
- How Japan’s Bullet Trains Changed Travel
https://www.youtube.com/watch?v=yc8SlAiyneg&feature=youtu.be

https://en.wikipedia.org/wiki/Shinkansen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου