Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σε δέκα μέρες θα επανέλθει η κυκλοφορία στο διάδρομο 10 Θεσσαλονίκη - Ειδομένη - Σκόπια - Βελιγράδι

Αναδημοσίευση από μια ανάρτηση του συναδέλφου Μηχανικού
Tassos Lambropoulos :

Η προβληματική γέφυρα στον ποταμό Crna, μέσω της οποίας περνά ο σιδηρόδρομος Skopje-Gevgelija, ενισχύεται. Οι εργαζόμενοι στον τομέα των κατασκευών ενίσχυσαν σήμερα το βάθρο, που υποχώρησε από τη θέση του και κατέστρεψε τη γέφυρα.

Μόλις ενισχυθούν οι κολόνες, η γέφυρα θα αποκατασταθεί και θα στερεοποιηθεί με νέα σιδερένια ενίσχυση, λένε οι εργαζόμενοι με τους οποίους μιλήσαμε. Ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο και μέχρι το τέλος του μήνα θα αποκατασταθεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία.



"Οι προθεσμίες που έχουμε δώσει θα γίνουν σεβαστές. Οι οικοδόμοι εργάζονται σκληρά κάθε μέρα και η γέφυρα θα είναι ικανή για κυκλοφορία. Ίσως κάποια μέρα πριν, αλλά φυσικά μέχρι το τέλος του μήνα, η γραμμή θα απελευθερωθεί και τα τραίνα θα κυκλοφορήσουν και πάλι. "

Οι ειδικοί λένε ότι τα βάθρα αστόχησαν εξαιτίας της ανεξέλεγκτης άντλησης άμμου από τη λεκάνη του ποταμού Βαρδάρη, αρκετές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω. Αυτό συνέβαλε σε μια δραματική αλλαγή στην πορεία του ποταμού.

Αυτός το τμήμα του δικτύου αποτελεί μέρος του Σιδηροδρομικού Διαδρόμου 10 που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την Ευρώπη. Λόγω της διακοπής, η μεταφορά εμπορευμάτων γίνεται μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής της Βουλγαρίας. Αυτό σημαίνει ότι οι σιδηρόδρομοι της πΓΔ έχουν απώλειες περίπου 30 χιλ. Ευρώ την ημέρα.

Πηγή:
- За десет дена ќе се нормализира железничкиот сообраќај Скопје - Гевгелиј
https://www.24.mk/za-deset-dena-kje-se-normalizira-zheleznichkiot-soobrakjaj-skopje-gevgelija?fbclid=IwAR2BDB55_yDwBmgtIj-zOxyonnffiRl0oDdr5VWJTGazkCSf0CDFpfP6j6c


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου