Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ολοκληρώνονται τα έργα στο δυτικό προβλήτα ΙΙΙ. Στα 7,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια η δυναμικότητα των προβλητών Ι, ΙΙ και ΙΙΙ

Ολοκληρώνονται τα έργα στο δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ, καθώς έχει απομείνει μονάχα ένα μικρό τμήμα στο βορειοδυτικό του άκρο.

Η συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε επιχειρησιακή λειτουργία και εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο, είναι το πρώτο δίμηνο του 2019, ωστόσο εκφράζονται εκτιμήσεις ότι θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Cosco εγκαινίασε – επίσημα – το δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ, τον περασμένο Μάρτιο, με την έλευση του giga carrier China Cosco Taurus (σχετικό video).



Με την πλήρη ολοκλήρωση του προβλήτα ΙΙΙ, η χωρητικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ αυξάνεται σε 6,2 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια ετησίως (3,2 εκατ. ο προβλήτας ΙΙ και 3 εκατ. ο προβλήτας ΙΙΙ), έναντι 5,5 εκατ. παλαιότερα.

Επιπλέον, 1 εκατομμύριο εμπορευματοκιβώτια μπορεί να διαχειριστεί ο προβλήτας Ι του ΟΛΠ, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Πειραιάς θα μπορεί να εξυπηρετεί, στις αρχές του 2019, έως 7,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, οι Κινέζοι της Cosco εξετάζουν μεθόδους, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έως 10 εκατ. teus ετησίως.

Υπενθυμίζεται ότι το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στην 7η θέση της Ευρώπης στα εμπορευματοκιβώτια.

Πηγή:
- Ολοκληρώνονται τα έργα στο δυτικό προβλήτα ΙΙΙ. Στα 7,2 εκατ. εμπορευματοκιβώτια η δυναμικότητα των προβλητών Ι, ΙΙ και ΙΙΙ
https://www.metaforespress.gr/naftilia/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%BF/?fbclid=IwAR3IUxyurjCvgVSgQ3oQRFaS9GmcO1P7RiwqJCdKxVLaol_2oH3P_F-C6Y4

- Ένας "γίγαντας των θαλασσών" στο λιμάνι του Πειραιά
https://youtu.be/L4PgOwtxU2Q

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου