Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε η Συμφωνία για την πώληση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι τιμήματος 22 εκατ. ευρώ.


Το επισφράγισμα της συμφωνίας θα έρθει με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του επενδυτή, η οποία αναμένεται μέσα στον μήνα, ενώ στόχος είναι η πλήρης ολοκλήρωση της συναλλαγής πριν το τέλος του έτους.

Η ολοκλήρωση πώλησης της ΕΕΣΣΤΥ βάζει τέλος σε μία πενταετή διαδικασία από το ΤΑΙΠΕΔ και ανοίγει μία νέα μέρα στην κρατική -προς το παρόν- εταιρεία η οποία όπως όλα δείχνουν θα αποκτηθεί και πιθανότατα θα απορροφηθεί από την ιδιωτική, εδώ και ένα χρόνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού αναμένεται να γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος της συντήρησης του υφιστάμενου και νέου τροχαίου υλικού που θα έρθει από την Ιταλία και θα εκσυγχρονιστεί.

Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα κληθεί να λύσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την απόκτησή της, είναι ο εκμοντερνισμός και η ανασυγκρότηση της λειτουργίας των μηχανοστασίων εισάγοντας τεχνογνωσία από τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους με στόχο να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει η ΕΕΣΣΤΥ.

Πηγή:
- Την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε η Συμφωνία για την πώληση του 100% της ΕΕΣΣΤΥ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ έναντι τιμήματος 22 εκατ. ευρώ.
https://www.ypodomes.com/index.php/statheri-troxia/sidirodromoi/uperastikos-ose/item/49121-egkrithike-apo-to-elegktiko-i-symfonia-gia-tin-polisi-tis-eessty

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου