Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Siemens και Bombardier σε συζητήσεις για τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών τους μονάδων

Σε συζητήσεις βρίσκονται Siemens και Bombardier για τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών τους μονάδων, δημιουργώντας μια επιχείρηση που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις πιέσεις από τους Κινέζους ανταγωνιστές.

Η νέο οντότητα, η αξία της οποίας αποτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, θα περιλαμβάνει τις μονάδες κατασκευής τραίνων και σιδηροδρομικών συστημάτων και αυτοματισμών των δύο εταιρειών, δηλώνουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.


Μάλιστα, σημειώνουν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει ως τα μέσα του 2017.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και οποιαδήποτε συγχώνευση δραστηριοτήτων θα απαιτούσε το «πράσινο φως» των Ρυθμιστικών Αρχών, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και πιθανές αντιδράσεις από τα συνδικάτα.

Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Bombardier και Siemens ξεκίνησαν νωρίτερα το 2017, σημειώνουν οι πηγές στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. Πάντως, αναλυτές της Societe Generale αποτιμούν της αξία της σιδηροδρομικής μονάδας της Siemens στα 7,2 δισ. ευρώ, ενώ αναλυτές της Veritas Investment Research δήλωσαν ότι το 70% της μονάδας της Bombardier αξίζει 5 δισ. δολ. τουλάχιστον.

Πηγή:
- Siemens και Bombardier σε συζητήσεις για τη συγχώνευση των σιδηροδρομικών τους μονάδων
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/siemens-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-bombardier-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%85%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου