Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αποδράσεις με τραίνο - Εκδρομή στην Έδεσσα

Με αφετηρία την όμορφη Θεσσαλονίκη, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να πάρετε το τραίνο και σε μιάμιση μόλις ώρα να βρεθείτε στην υπέροχη Έδεσσα – την πόλη που ο Λουντέμης περιέγραψε ως το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό.
Οι επιλογές είναι αμέτρητες, με κορυφαία την επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού. Στο χώρο του υπάρχουν νερόμυλοι, βοτανικός κήπος, ενυδρείο, σπήλαιο και φυσικά οι πασίγνωστοι καταρράκτες της Έδεσσας, ένα συναρπαστικό θέαμα, μοναδικό για την
Ελλάδα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το πάρκο των καταρρακτών – ένας μικρός παράδεισος με αιωνόβια πλατάνια, πλούσια βλάστηση, κιόσκια, πλακόστρωτα, συντριβάνια, προτομές ηρώων και δεκάδες είδη πουλιών.


Το Λαογραφικό – Εθνολογικό μουσείο παρουσιάζει όλη την ιστορία της πόλης, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να αφεθεί να ζήσει με την φαντασία του όσα διαδραματίστηκαν σε παλαιότερους καιρούς. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν αντικείμενα και φορεσιές από την παραδοσιακή ζωή των κατοίκων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, μια βόλτα στον ιστορικό οικισμό Βαρόσι με τα πανέμορφα λιθόστρωτα δρομάκια, τα μακεδονίτικα σπίτια και τους Βυζαντινούς ναούς.
Οι δυνατότητες όμως δεν εξαντλούνται στην πόλη της Έδεσσας. Στην ευρύτερη περιοχή, η μαγευτική φύση με τα μονοπάτια του νερού, τα καταπράσινα τοπία και τις ορεινές ομορφιές προσφέρει ιδιαίτερα ελκυστικές επιλογές και σας υπόσχεται μοναδικές στιγμές. Κι όλα αυτά σε απόσταση μόλις λίγης ώρας από την συμπρωτεύουσα. Εύκολα και γρήγορα, με το τραίνο!

Πηγή:
- αποδράσεις με τραίνο / Εκδρομή στην Έδεσσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου