Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Χ.Σπίρτζης: Ο Βόλος θα εξελιχθεί σε κέντρο συνδυασμένων μεταφορών

Ανακοινώσεις για νέα έργα που αφορούν την Μαγνησία

Την φιλοσοφία που διέπει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με την προώθηση έργων που έχουν αναπτυξιακό προφίλ, ανέλυσε απο τον Βόλο όπυ βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αναφορικά με έργα που προγραμματίζονται για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και στόχο έχουν να μετατρέψουν τον Βόλο σε κέντρο συνδυασμένων μεταφορών.


Σύμφωνα με τον κ Σπίρτζη,σε εξέλιξη είνια η μελέτη βιωσιμότητας για τη σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού του Βόλου με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου και το λιμάνι του Αλμυρού. Όπως είπε, ο Βόλος είναι μια από τις ελάχιστες πόλεις της Ελλάδας που έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα να διαθέτουν σε πολύ κοντινές αποστάσεις λιμάνι, αεροδρόμιο και σιδηρόδρομο και αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί.



Ανακοίνωσε , το έργο της παράκαμψης της Αγριάς μέχρι το Μαλάκι, που θα γίνει συνδυαστικά με τα υδραυλικά έργα στο ρέμα της Παιδόπολης Αγριάς.Ανακοίνωσε την χρηματοδότηση κατασκευής ακόμη τεσσάρων κόμβων εντός των ορίων του Δήμου Βόλου. Στην διασταύρωση των οδών Αθηνών και Λαρίσης, στην Μπουρμπουλήθρα, στον δρόμο Μάραθος – Κριθαριά και στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Εξήγγειλε ακόμη, την χρηματοδότηση της μελέτης παράκαμψης του Χιονοδρομικού με 200.000 ευρώ, καθώς και την ολοκλήρωση της μελέτης για την παράκαμψη του «S» στη Νέα Ιωνία, ώστε να ικανοποιηθεί ένα αίτημα δεκαετιών, να φύγει η σιδηροδρομική γραμμή από τον αστικό ιστό.


Για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι μεταξύ των έργων που εξετάζονται, ενώ έκανε λόγο για διαδικαστικά προβλήματα όσον αφορά στο μεγάλο έργο της παράκαμψης Ζαγοράς, καθώς δεν είναι ενταγμένο σε ευρωπαϊκά προγράμματα και πρέπει να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησής του.Ανέφερε ακόμη ότι σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης αναζητείται χρηματοδότηση για αλιευτικά καταφύγια και μικρά λιμάνια, ενώ τόνισε πολύ σύντομα θα κατατεθεί ο νόμος για τα υδατοδρόμια, η λειτουργία των οποίων θα συνδέσει τον Βόλο, όχι μόνο με τα νησιά των Σποράδων, αλλά και την Χαλκιδική και άλλες τουριστικές περιοχές, αποφέροντας μεγάλα οφέλη για το νομό.

Ερωτηθείς σχετικά με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως έγιναν συναντήσεις με φορείς αλλά δεν προχώρησαν σε κάτι πιο συγκεκριμένο για την προσέλκυση εταιρειών. Για το κόστος των διοδίων, ο υπουργός το χαρακτήρισε ιδιαίτερα υψηλό. Θα υποβληθούν, είπε, πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, με έξυπνους τρόπους για να μειωθεί το κόστος των διοδίων. Στο πλαίσιο αυτό δε, εντός του 2018 εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί το ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, ώστε να υπάρχει δίκαιη χρέωση στους πολίτες.
Ο κ. Σπίρτζης, συνοδευόταν από τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου του, κ.κ. Γ. Δέδε και Θανάση Βούρδα, αλλά και την πρώην υφυπουργό, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και με παρόντες της υφυπουργό Οικονομίας, κ. Κ. Παπανάτσιου και τους δύο τοπικούς βουλευτές, κ.κ. Αλ. Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή.

Πηγή:
- Χ.Σπίρτζης: Ο Βόλος θα εξελιχθεί σε κέντρο συνδυασμένων μεταφορών
http://www.thessaliatv.gr/news/40874/xspirtzhs-o-bolos-tha-ekselixthei-se-kentro-syndyasmenwn-metaforwn/


1 σχόλιο:

  1. Nick Fotis Μελέτες, μελέτες, κι άλλες μελέτες

    Giorgos Kranias Να γίνει η παράκαμψη του "s" για να φύγει η γραμμή από τις μεγάλες ακτίνες να πάει στις μικρές, να φύγει από τις μικρές κλίσεις να πάει στις μεγάλες. Να μείνει το πανθεσσαλικό στάδιο χωρίς σιδηρόδρομο και να πάνε χαμένα τόσα λεφτά που ξοδεύτηκαν για την ανακαίνιση της γραμμής και την κατασκευή της γέφυρας στον περιφερειακό. Όπως ακριβώς το είχε πει ο Ραφαηλίδης. "Κράτος προκύψαν από επανάσταση κλεφτών κράτος δεν γίνεται". Τέλος.

    Νίκος Παπαλέτσος Το αίτημα δεκαετιών που θα ικανοποιηθεί είναι αυτό ενός πρώην δημάρχου και καμιά 20αρά φιλαράκων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή