Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Αποδράσεις με τραίνο - Πάσχα – Πήλιο

Το Πήλιο είναι πάντα μια εκπληκτική επιλογή για Πασχαλινές αποδράσεις. Βουνό των Κενταύρων σύμφωνα με την μυθολογία, υψώνει το παράστημά του επιβλητικό πάνω από την πόλη του Βόλου και συνδυάζει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά με τους άνετους πηλιορείτικους ξενώνες, τις γευστικές τοπικές λιχουδιές και τη γεμάτη ζεστασιά φιλοξενία των ντόπιων.

Την άνοιξη η φύση του Πηλίου γεννιέται ξανά. Τα αιωνόβια πλατάνια γεμίζουν με τα καινούργια φυλλαράκια που προβάλλουν δειλά μετά το λήθαργο του χειμώνα, τα πυκνά δάση πρασινίζουν, τα διάσπαρτα αγριολούλουδα σχηματίζουν απέραντα πολύχρωμα χαλιά, τα κρυστάλλινα νερά κελαρύζουν στα αμέτρητα ρυάκια. Οι μαγευτικές εικόνες γεμίζουν το βλέμμα και την ψυχή του επισκέπτη. Τα 24 πηλιορείτικα χωριά, φυτεμένα στις πλαγιές του βουνού, προσφέρουν στον επισκέπτη την δυνατότητα να εξερευνήσει και να ανακαλύψει την ξεχωριστή ομορφιά του καθενός, τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα πέτρινα σοκάκια και τα παλιά αρχοντικά που μαρτυρούν την ευμάρεια που γνώρισε η περιοχή.


Ο «Μουντζούρης», το πασίγνωστο τραινάκι του Πηλίου, ταξιδεύει ακούραστα από τις Μηλιές μέχρι τα Λεχώνια για περισσότερα από 100 χρόνια και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές διαδρομές στις Πηλιορίτικες εξοχές. Συνυφασμένο με την ιστορία του Πηλίου, το τραινάκι παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την απάτητη φύση και να κάνει ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο. (Δείτε εδώ τα δρομολόγια).

Και φυσικά ο επισκέπτης θα βιώσει έντονα τις πασχαλινές παραδόσεις με τον εκκλησιασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, την περιφορά του Επιταφίου σε κάθε χωριό, την Ανάσταση και τα πατροπαράδοτα πασχαλινά τραπέζια με τα παραδοσιακά γλέντια.

Πηγή:
- Πάσχα – Πήλιο
http://www.trainose.gr/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-2015-%CF%80%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου