Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Αφιερωμένο σ αυτούς που δουλεύουν στη βάρδια (Σταθμάρχες, κλειδούχοι, μηχανοδηγοί, προσωπικό αμαξοστοιχιών, τεχνίτες κλπ ειδικότητες...)



Την ώρα που οι περισσότεροι από μας βρισκόμαστε με τις οικογένειές κάποιοι άλλοι εξασφαλίζουν από το πόστο τους τα τραίνα.

Τις μέρες αυτές η κίνηση είναι αυξημένοι αφού όλοι θέλουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις γιορτές. Αυτές τις ώρες κάποιοι οδηγούν τους συρμούς, κάποιοι άλλοι αποκαθιστούν βλάβες και υπηρετούν την ασφαλή κυκλοφορία για να μπορέσουν τα τραίνα να μεταφέρουν τον κόσμο στους δικούς του...

Αφιερώνουμε το παρακάτω τραγούδι σε όλους αυτούς που περνάνε αυτές τις οικογενειακές στιγμές μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους...





Τούτο το τρένο είμαστε εμείς Βασίλης Παπακωνσταντίνου


Στα καθήκοντα πχ του μηχανοδηγού διαβάζουμε:
"Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Εργάζεται μόνος του ή μαζί με κάποιον συνάδελφό του στις καμπίνες οδήγησης της αμαξοστοιχίας. Το επάγγελμα του Μηχανοδηγού ακολουθεί το τυπικό ωράριο εργασίας, συνήθως σε βάρδιες, ενώ παράλληλα έχει την υποχρέωση να εργάζεται γιορτές ή αργίες. Ορισμένες φορές, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας, μπορεί να απαιτηθούν υπερωρίες. Εκτός από τα συνήθη επιδόματα, οι Μηχανοδηγοί δικαιούνται τεχνικό και χιλιομετρικό επίδομα και αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις εκτός έδρας. Η εργασία του είναι υπεύθυνη, αρκετά σκληρή και κουραστική, αλλά και μονότονη, λόγω της επανάληψης της ίδιας διαδρομής. Αρκετές φορές παρατηρούνται και ορισμένα προβλήματα υγείας τα οποία οφείλονται στη φύση της εργασίας (δισκοπάθεια και ρευματοπάθειες είναι τα πλέον συνήθη από αυτά). Γενικά, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι και τόσο υγιεινές."


Πηγή:
- Τούτο το τρένο είμαστε εμείς Βασίλης Παπακωνσταντίνου
https://www.youtube.com/watch?v=1MTnyQ44HlU&feature=youtu.be

- Μηχανοδηγός τραίνου
http://edujob.gr/node/285



1 σχόλιο:

  1. Τα τελευταία χρόνια συνήθιζαν να απεργούν αυτες τις ημέρες για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Φέτος δεν απεργησαν μάλλον λόγω Ιταλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή