Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Η Τσεχική Δημοκρατία εγκρίνει επενδύσεις σε νέα συστήματα σιδηροδρομικής ασφάλειας και προστασίας

Η Τσεχική Δημοκρατία εγκρίνει επενδύσεις σε νέα συστήματα σιδηροδρομικής ασφάλειας και προστασίας. Το Υπουργείο Μεταφορών της Τσεχίας ενέκρινε ένα επενδυτικό σχέδιο για τα ευφυή συστήματα μεταφορών (ITS) μέχρι το 2020. Το έγγραφο προβλέπει την απόκτηση σύγχρονων συστημάτων ελέγχου και πληροφοριών για την κυκλοφορία και τις νέες τεχνολογίες προστασίας και της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, η συνολική αξία που πρέπει να επενδυθεί σε ITS θα φθάσει 12 δισεκατομμύρια CZK (44.300.000 ευρώ) κατά τα επόμενα χρόνια, ωστόσο το ποσό θα ποικίλει ανάλογα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού του Ταμείου Υποδομών . Περίπου το 50% της επένδυσης μπορεί να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Κύκλωμα τηλεόρασης, αισθητήρες για την παρακολούθηση του τρένου και αισθητήρες ασφαλείας για ισόπεδες διαβάσεις, συστήματα σάρωσης με λέιζερ είναι μερικές από τις τεχνολογίες που θα αξιοποιηθούν. Οι τεχνολογίες αυτές θα βελτιώσουν την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, και θα αποτρέπουν την κλοπή των καλωδίων σηματοδότησης.

Ειδικοί αισθητήρες θα εγκατασταθούν σε περίπου 2.000 χιλιόμετρα από του κύριου σιδηροδρομικού δικτύου της Τσεχίας. "Το σύστημα θα μας βοηθήσει να ελέγχουμε την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύπυ. Επίσης θα μειώσει τις καθυστερήσεις και τα λειτουργικά προβλήματα που προκαλούν έκτακτες βλάβες στη σιδηροδρομική υποδομή», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Νταν Tok.

Πηγή:
- Czech Republic agrees investments in new rail safety and security systems
http://www.think-railways.com/czech-republic-agrees-investments-new-rail-safety-security-systems/

Δείτε ακόμη:

Ανιχνευτές θερμότητας λιποκιβωτίων και δίσκων πέδης (Hot Box & Hot Wheel Detection System)

Με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στη σήραγγα των Τεμπών ας ρίξουμε μια ματιά σε συστήματα αυτόματου εντοπισμού υπερθέρμανσης λιποκιβωτίων και δίσκων πέδης που μπορεί να σημάνουν έγκαιρο συναγερμό και να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός - πυρκαγιά - ζημιές στη γραμμή - κλπ κλπ .
(ευχαριστούμε το συνάδελφο Τάσσο Λαμπρόπουλο για την συνεισφορά του στη συγκεκριμένη ανάρτηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου