Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Γεωγραφικό Σύστημα πληροφοριών ΓΑΙΟΣΕ


Η ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε. για την καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των ελληνικών σιδηροδρόμων προχώρησε στο σχεδιασμό και ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος βάση των λογισμικών ArcGIS της ESRI και SQL server της Microsft, με στόχο τη χρήση τεχνολογιών διάχυσης πληροφορίας μέσω Intranet ή intrernet (web GIS)ώστε να είναι δυνατή η χρήση από απομακρυσμένους χρήστες χωρίς εξειδικευμένο λογισμικό.
Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. είναι επιχείρηση δημόσιας ωφέλειας, με μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο,  που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης  της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας καθώς και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα και διαχειρίζεται εκτάσεις 100.000 στρεμμάτων και πλήθος κτιρίων άνω των 4500 με εμβαδόν 540.000 τ.μ.  

Η εταιρεία δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον ΟΣΕ Α.Ε. και παρουσιάζει σημαντική κερδοφορία.

Παράλληλα με τον πρωταρχικό στόχο της εταιρείας για τη διατήρηση της κερδοφορίας και την αύξηση των εσόδων του μετόχου, η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. υποστηρίξει τις αναπτυξιακές δράσεις που συμβάλλουν θετικά στις τοπικές οικονομίες και δημιουργούν προϋποθέσεις άμεσης και έμμεσης απασχόλησης.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε μερικές διαφάνειες από την παρουσίαση του συστήματος της ΓΑΙΟΣΕ:
Ενώ εδώ μπορεί κανείς να βρει ολόκληρη την παρουσίαση σε μορφή αρχείου pdf

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους σιδηροδρομικούς χάρτες της εφαρμογής:Τέλος εδώ μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν το ίδιο το πληροφοριακό σύστημα. χάρτες κλπ.


Πηγή:
- ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε.
http://www.gaiaose.com/

- Παρουσίαση: Εφαρμογές GIS για την αξιοποίηση και Διαχείριση ακίνητης περιουσίας ΓΑΙΟΣΕ
http://www.marathondata.gr/conf/2010/cadastral/diaxeirisi%20akinitis%20periousias.pdf

- Γεωγραφικό Σύστημα πληροφοριών ΓΑΙΟΣΕ, Χάρτης
http://www.arcgis.com/apps/Compare/storytelling_tabbed/index.html?appid=9c32a112c1274e14af5db5ef70b67176


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου