Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

Άνοιγμα της αγοράς σιδηροδρομικών μεταφορών στην Τουρκία

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η απελευθέρωση της τουρκικής αγοράς στις σιδηροδρομικές μεταφορές τέθηκε σε ισχύ στις 21 Ιουνίου, μετά την ανακοίνωση της επίσημης έναρξης της λειτουργίας της εταιρείας σιδηροδρομικών μεταφορών TCDD Taşımacılık στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης στις 4 Ιουνίου.
Η δημιουργία της TCDD Taşımacılık σηματοδοτεί τον κάθετο διαχωρισμό των πρώην εθνικών σιδηροδρόμων TCDD, που στο μέλλον θα ενεργεί μόνο ως διαχειριστής υποδομής και ως εταιρία διαχείρισης της κυκλοφορίας. Ωστόσο, η TCDD θα μπορεί να αναθέτει με σύμβαση οποιαδήποτε από τις δραστηριότητές της σε εξωτερικούς φορείς, με την εξαίρεση των υπηρεσιών της διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να αναλάβει τα ελλείμματα λειτουργίας των εταιριών TCDD και TCDD Taşımacılık μέχρι το Μάιο του 2018. Μετά από την ημερομηνία αυτή η κυβέρνηση θα χρηματοδοτεί μόνο άμεσα την κατασκευή νέων γραμμών, την προμήθεια τροχαίου υψηλής ταχύτητας, καθώς και μεγάλων έργων ανακαίνισης γραμμής. Για τις επιδοτούμενες περιφερειακές υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών θα διενεργηθεί διαγωνισμός το Μάιο του 2018.

Γνώστες της βιομηχανίας αναφέρουν ότι οι πρώτες επιχειρήσεις που θα δρσοτηριοποιηθούν στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές είναι πιθανό να αρχίσουν τις εργασίες τους σε περίπου έξι μήνες, όταν οι σχετικές διαδικασίες πιστοποίησης και αδειοδότησης ολοκληρωθούν από τη Γενική Διεύθυνση Σιδηροδρόμων. Μια εθνική δήλωση διαχείρισης του δικτύου αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα.


Σ, Σ, Χαιδάρ Πασά (Κωνσταντινούπολη ασιατική πλευρά)

Σ.Σ. Εσκί ΣεχίρΣ.Σ. Καισάρειας


Πηγή:
- TCDD Taşımacılık A.Ş.
https://www.facebook.com/tcddtasimacilikas/


- TCDD Tașımacılık launched as Turkish market opens
http://www.railwaygazette.com/news/high-speed/single-view/view/tcdd-tasimacilik-launched-as-turkish-market-opens.html

- New era for TCDD starts today
https://railturkey.org/2016/06/04/new-era-for-tcdd-starts-today/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου