Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Γνωρίστε το Health Hub - το καινοτόμο σύστημα προληπτικής συντήρησης τραίνων της Alstom για Μηχανοστάσια! (βίντεο)

Τι είναι το Health Hub:
Πρόκειται για το ειδικό σύστημα διάγνωσης με το οποίο η εταιρεία ελέγχει την καλή κατάσταση 53 τρένων τύπου Pendolino που λειτουργεί η βρετανική εταιρεία Virgin Trains, των 106 τρένων του λονδρέζικου υπόγειου σιδηροδρόμου και των οχημάτων του τραμ του Δουβλίνου (Dublin Luas). 
Δείτε το ακόλουθο βίντεο:


Σύμφωνα με τους επικεφαλής της Alstom, το Health Hub επιτρέπει την προγνωστική συντήρηση του σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού, και τον- από απόσταση "real-time”- έλεγχο των τρένων. Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατός ο υπολογισμός του κύκλου ζωής των οχημάτων και των εξαρτημάτων, όπως και το ποια από αυτά πρέπει να αντικατασταθούν. Ταυτόχρονα, μειώνονται οι εργατοώρες για την διάγνωση των πιθανών προβλημάτων, όπως και για την επισκευή αφού τα απαιτούμενα ανταλλακτικά έχουν ήδη εντοπιστεί και παραληφθεί από το κέντρο συντήρησης.
trainscanner
Το... σκάνερ για τρένα (trainscanner) της Alstom


Μία από τις καινοτομίες της Alstom περιλαμβάνει το TrainScanner, το σκάνερ για τρένα που μέσω ενός συστήματος ακτίνων laser και καμερών επιθεωρεί την κατάσταση των οχημάτων. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μίνι-τούνελ από το οποίο διέρχεται, με πολύ χαμηλή ταχύτητα, το τρένο, επιτρέποντας τη διάγνωση της "υγείας” των φρένων, των τροχών, του παντογράφου (βρίσκεται στην οροφή του τρένου και συλλέγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω της επαφής με εναέρια καλώδια) και των θυρών.

Πηγή:
- HealthHub - Predictive maintenance

Alstom launches HealthHub, an innovative tool for predictive maintenance

HealthHub™ Increases Rail Systems Performance

Στα άδυτα του γαλλικού κολοσσού Alstom


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου