Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση ΕΡΓΟΣΕ με Ρωσικούς Σιδηρόδρομους


Σε συνέχεια των συναντήσεων των ηγεσιών των Υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών Ελλάδας και Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 10/11/2016 συνάντηση στην έδρα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ αντιπροσωπείας των Ρωσικών Σιδηρόδρομων, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή, κ. Σεργκέι Παβλόφ, και  αντιστοίχου κλιμάκιου της ΕΡΓΟΣΕ, με επικεφαλής τον Δ/ντα Σύμβουλο, κ. Θάνο Βούρδα.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και διάθεσης για συνεργασία, που αφορά σε μια σειρά θεμάτων ανάπτυξης κοινών δράσεων.

Οι μορφές συνεργασίας που συζητήθηκαν αφορούν αρχικά την προετοιμασία για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για θέματα κοινής καθόδου των δυο εταιριών σε έργα σε τρίτες χώρες, αλλά και για τη σύμπραξη τους στον χώρο των logistics.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας συμφωνήθηκε να προετοιμαστεί προκειμένου να υπογραφεί από τις δυο εταιρίες τον Ιανουάριο στη Μόσχα, κατά την επικείμενη συνάντηση των δυο Υπουργών.

Με τον τρόπο αυτό θα επισημοποιηθεί η έναρξη μιας νέας  περιόδου για τις δυο εταιρίες, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην  εθνική προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης και θα συμβάλει στην προσπάθεια για αύξηση των ρυθμών   ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αντιπροσωπειών με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Πηγή:
- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνάντηση ΕΡΓΟΣΕ με Ρωσικούς Σιδηρόδρομους

- Δελτίο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου