Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός για τραίνα υψηλής ταχύτητας στην Άγκυρα (φωτογραφίες και βίντεο)

Οι τουρκικοί σιδηρόδρομοι TCDD εγκαινίασαν στις 29/10/2016 ένα νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό στην Άγκυρα αποκλειστικά για τραίνα υψηλής ταχύτητας. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ (ήταν και πρώην υπουργός Μεταφορών).

Περιλαμβάνει τρεις πλατφόρμες που καλύπτουν έξι γραμμές κίνησης, ενώ έχει κατασκευαστεί δίπλα στον υπάρχοντα κεντρικό σταθμό της πρωτεύουσας, που θα εξακολουθήσει να καλύπτει τα συμβατικά δρομολόγια τραίνων καθώς και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.


Ο σταθμός κατασκευάστηκε σε δύο χρόνια με κόστος  214 εκατ ευρώ στο πλαίσιο σύμβασης  κατασκευής και λειτουργίας. Η κατασκευάστρια κοινοπραξία Cengiz-Limak-Kolin ήταν ο κύριος ανάδοχος και θα διαχειρίζεται το σταθμό για μια περίοδο 19 ετών και 7 μηνών.

Η TCDD αναφέρει ότι ο σταθμός θα είναι σε θέση να καλύψει 50 000 επιβάτες ημερησίως. Εξυπηρετείται από τους κοντινούς σταθμούς του μετρό Μάλτεπε και Ulus, ενώ η γραμμή του μετρό M4 που άνοιξε το Σεπτέμβριο, πρόκειται να επεκταθεί στο νέο κόμβο από το Atatürk Kültür Merkezi.


Μεταξύ των μη-σιδηροδρόμων υπηρεσιών του οκταώροφου σταθμού είναι ένα ξενοδοχείο 134 δωματίων, 200 διαμερίσματα για ενοικίαση και ένας χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων με χώρους για 1900 οχήματα. Συνολικά, ο σταθμός καλύπτει 194 000 m2.

Η TCDD Tasimacilik δρομολογεί τραίνα υψηλής ταχύτητας από την Άγκυρα προς Gebze, ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, και προς Konya, Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάζει να ολοκληρώσει 4 000 χιλιόμετρα νέων κύριων γραμμών ως το 2023, που θα είναι ένας συνδυασμός γρήγορων γραμμών μικτής κυκλοφορίας και κατασκευής νέων υποδομών υψηλής ταχύτητας.


Πηγή:
- High speed rail hub opens in Ankara
http://www.railwaygazette.com/news/high-speed/single-view/view/high-speed-rail-hub-opens-in-ankara.html

- TCDD - TÜLOMSAŞ Milli Yüksek Hızlı Tren
https://youtu.be/_KWA02RQdH0

- New High Speed Rail Station Opens in Ankara
http://www.raillynews.com/2016/new-high-speed-rail-station-opens-ankara/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RaillyNewsTurkey+(Railly+News+Turkey)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου