Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ από τον Γιάννη Σεβδικαλή - Του ακρωτηρίασαν τα άκρα, όχι όμως και τα όνειρα!

Το ατύχημα με το τρένο, τα χειρουργεία, οι διακρίσεις στον αθλητισμό και το θέατρο!

​Μήνυμα ζωής έστειλε μέσα από γνωστή τηλεοπτική εκπομπή ο Γιάννης Σεβδικαλής, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το Πανελλήνιο, όταν σε ηλικία 21 ετών τον παρέσυρε ένα τρένο με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια.

Παρά το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε ο νεαρός από την μοίρα, την τρίμηνη ακινησία και τα πολλά χειρουργεία,  όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά με την στάση του έδειξε ότι τα όνειρα και οι ελπίδες δεν μπορούν να... ακρωτηριαστούν.


«Το πιο σημαντικό για μένα είναι να είμαι δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους μου, να τρώω ωραίο φαγητό, να τρέχω και να περπατάω», δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του Ε, «Tatiana Live».

«Δεν πρόλαβα να θρηνήσω, δεν πρόλαβα να σκεφτώ αυτό που μου είχε συμβεί,  γιατί πέρα από την μεγάλη αγάπη που ήρθε από συγγενείς και φίλους, ήρθαν άνθρωποι που μου έδωσαν θάρρος και δύναμη λέγοντας μου ότι υπάρχουν τεχνητά μέλη, που σου δίνουν την δυνατότητα να περπατάς και να τρέχεις. Είχα φοβηθεί για την ζωή μου και έτσι χάρηκα που έμεινα ζωντανός», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Άρπαξα ότι ευκαιρία μου δόθηκε. Θέλει απλά να έχεις όρεξη για την ζωή και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο», τόνισε ο ίδιος.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Ήταν Οκτώβριος του 2012 όταν ο Γιάννης Σεβδικαλής είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στις γραμμές του τρένου στο Γκάζι…  Την ώρα που ο νεαρός που εργαζόταν ως βοηθός σερβιτόρου έκανε βόλτα στην Κωνσταντινουπόλεως μια διερχόμενη αμαξοστοιχία τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Το τρένο εκτροχίασε την ζωή του, καθώς οι χειρουργοί δεν είχαν άλλη επιλογή από τον διπλό ακρωτηριασμό στα κάτω άκρα. Χρειάστηκε να περάσει ένας δύσκολος χρόνος μέχρι το παιδί να βάλει προσθετικά μέλη. Το ατύχημα του συγκλόνισε την Ελλάδα και συζητήθηκε έντονα στο διαδίκτυο. Μέσω των social media οργανώθηκε μεγάλη συναυλία στην οποία συμμετείχαν 20  γνωστοί καλλιτέχνες για να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που χρειάζονταν ο νεαρός για να ξεπεράσει τα προβλήματα. Δύο χρόνια μετά το ατύχημα άρχισε να ασχολείται εντατικά με τον αθλητισμό, ενώ γρήγορα ήρθε και η συμμετοχή του σε διεθνείς διοργανώσεις. Σήμερα είναι κάτοχος δύο πανευρωπαϊκών ρεκόρ στο ακόντιο και στο άλμα εις μήκος, ενώ στους παραολυμπιακούς του Ρίο αγωνίστηκε  στα 4*100. Τον περασμένο Αύγουστο ανέβηκε και στο Σανίδι και έπαιξε και στην Επίδαυρο!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΠηγή:
- ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ από τον Γιάννη Σεβδικαλή - Του ακρωτηρίασαν τα άκρα, όχι όμως και τα όνειρα!
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=347109&artTitle=tou_akrotiriasan_ta_akra_ochi_omos_kai_ta_oneiraminymata_zois_apo_ton_gianni_sevdikali


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου