Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η παράδοση των σωλήνων για τον TAP

Στις 10 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε η τελευταία αποστολή σωλήνων για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, καθώς κατέφτασε το φορτίο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κοινοπραξίας, η μεταφορά συνολικά 55.000 σωλήνων διήρκεσε ενάμισι χρόνο. Οι πρώτοι κατέφτασαν στην Αλβανία τον Απρίλιο του 2016, ενώ οι αντίστοιχες παραδόσεις στην Ελλάδα ξεκίνησαν το Μάιο του ίδιου έτους.


Το βάρος των σωλήνων ανέρχεται συνολικά σε 520.000 τόνους η 71 φορές το βάρος του πύργου του Άιφελ. Το βάρος του καθενός ανέρχεται σε 9,3-16,3 τόνους. Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι σωλήνες μεταφέρθηκαν με 79 θαλάσσια φορτία, ενώ η εκφόρτωση των μεγαλύτερων εξ αυτών διήρκεσε πέντε μέρες. Η κατασκευή τους έγινε από τη Σωληνουργία Κορίνθου και τη γερμανική Salzgitter Mannesmann International.

Με αφορμή την είδηση, ο διευθυντής του ΤΑΡ, Τζον Χέινς, δήλωσε πως «αποτελεί οδόσημο για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου. Η όλη διαδικασία έγινε με βάση το χρονοδιάγραμμα και τις προδιαγραφές ασφαλείας. Δεδομένου του ότι ο κάθε σωλήνας μετακινήθηκε επτά φορές, είμαστε περήφανοι που η διαδικασία ολοκληρώθηκε δίχως ατυχήματα στις χώρες όπου θα περάσει ο αγωγός».Πηγή:
- Ολοκληρώθηκε η παράδοση των σωλήνων για τον TAP
http://www.ypodomes.com/index.php/energeia/fusiko-aerio/item/43286-oloklirothike-i-paradosi-ton-solinon-gia-ton-tap

- Όσο 71 πύργοι του Άιφελ ζυγίζουν οι 55000 σωληναγωγοί του ΤΑΠ (φώτο)
http://www.voria.gr/article/oso-71-pirgi-tou-aifel-zigizoun-i-55000-solinagogi-tou-tap-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου