Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Αυστρία: Ακυβέρνητη Ηλεκτράμαξα μετά από πορεία 20 χιλιομέτρων σταματάει με ελεγχόμενη σύγκρουση σε Αυτοκινητάμαξα Desiro σε ρόλο ταμπονιέρας!!! (δείτε φωτογραφίες και βίντεο)

Αναδημοσιεύουμε μια ανάρτηση του Basilis Tsihrinis  :

Σήμερα (χθες) το μεσημέρι στην Αυστρία, ακέφαλη ηλεκτράμαξα αφού έκανε πορεία είκοσι χιλιομέτρων ακυβέρνητη, σταμάτησε σε αυτοκινητάμαξα πού τοποθετήθηκε ως ταμπονιέρα.Τι ακριβώς συνέβη; Ένας 50χρονος μηχανοδηγός σταμάτησε το τρένο του στο σταθμό Neumarkt / Kallham (περιοχή Grieskirchen) και αποβιβάστηκε για διάλειμμα. Επειδή σύμφωνα με τούς ÖBB ξέχασε να ασφαλίσει την πέδη, το περιφερειακό τρένο του τσούλησε ακυβέρνητο προς την κατεύθυνση του Wels.
 Δεδομένου ότι η αμαξοστοιχία δεν μπορούσε να σταματήσει στην ανοιχτή τροχιά, οι ÖBB αποφάσισαν να οργανώσουν ελεγχόμενη σύγκρουση στον σταθμό Haiding πού απείχε είκοσι χιλιόμετρα. Γι'αυτό τον λόγο εκκενώθηκε μία αυτοκινητάμαξα Desiro με 70 επιβάτες πού βρισκόταν στο Haiding. Η ακυβέρνητη 1144 έπεσε με δύναμη πάνω στο Desiro και τα δύο τρένα υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές. Λόγω εργασιών καθαρισμού, η γραμμή μεταξύ Wels και Grieskirchen-Gallspach έπρεπε να κλείσει προσωρινά. Οι 70 επιβάτες μεταφέρθηκαν άμεσα στον προορισμό τους με εφεδρικό τραίνο.

Δεδομένου ότι η αμαξοστοιχία δεν μπορούσε να σταματήσει στην ανοιχτή τροχιά, οι ÖBB αποφάσισαν να οργανώσουν ελεγχόμενη σύγκρουση στον σταθμό Haiding πού απείχε είκοσι χιλιόμετρα. Γι'αυτό τον λόγο εκκενώθηκε μία αυτοκινητάμαξα Desiro με 70 επιβάτες πού βρισκόταν στο Haiding. Η ακυβέρνητη 1144 έπεσε με δύναμη πάνω στο Desiro και τα δύο τρένα υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές. Λόγω εργασιών καθαρισμού, η γραμμή μεταξύ Wels και Grieskirchen-Gallspach έπρεπε να κλείσει προσωρινά. Οι 70 επιβάτες μεταφέρθηκαν άμεσα στον προορισμό τους με εφεδρικό τραίνο.Πηγή:
https://www.facebook.com/groups/trainsingreece/permalink/1533130806778862/

- 20 km Irrfahrt! Führerlose Lok rammt Regionalzug
http://www.heute.at/oesterreich/oberoesterreich/story/Lok-rammt-Regional-Zug-mit-40-Insassen-49740339

- Züge kollidierten in Krenglbach
https://www.youtube.com/watch?v=4KgaJSlyeIk

http://tvthek.orf.at/profile/Oberoesterreich-heute/70016/Oberoesterreich-heute/13951335/Zug-Zusammenprall-am-Bahnhof-Haiding/14164788

1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον ο μηχανοδηγος παραδέχθηκε το λάθος του και ανέλαβε την ευθύνη. Εδώ θα γινόταν ΕΔΕ που θα κρατουσε 2-3 χρόνια μεχρι να ξεχνιοταν το συμβαν. Η έρευνα δε θα κατεληγε πουθενά και την ευθύνη θα την είχε η κλιση της γραμμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή