Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017

Γεγονός ο πρώτος ιδιωτικός σιδηροδρομικός operator στην τουρκική αγορά

Η Omsan Logistics καθίσταται ο πρώτος ιδιωτικός σιδηροδρομικός operator, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία που πέρασε η Τουρκία για την απελευθέρωση της εγχώριας σιδηροδρομικής αγοράς,.

Η εταιρεία είναι θυγατρική του επενδυτικού γκρουπ Oyak, του συνταξιοδοτικού ταμείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η συμφωνία μεταξύ Omsan Logistics και του διαχειριστή υποδομής TCDD υπεγράφη, στις 15 Οκτωβρίου, σε τελετή στην οποία παρέστη ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Αχμέτ Αρσλάν.

Σημειωτέον, στην Omsan Logistics χορηγήθηκε ήδη Πιστοποιητικό Ασφάλειας Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων, το οποίο θα της επιτρέψει να εκμεταλλεύεται εμπορευματικές αμαξοστοιχίες από τον προσεχή Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η Omsan θα αναλάβει τη μεταφορά περίπου 2 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλεύματος ετησίως, που παράγεται από το εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα Isdemir του ομίλου Payas, στην επαρχία Hatay.

Η μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος θα γίνει μέσω μιας διαδρομής, μήκους 550 χλμ., η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 8% της συνολικής σιδηροδρομικής κίνησης στην Τουρκία.

Η Omsan Logistics συμφώνησε να μισθώσει 15 ηλεκτροκίνητες μηχανές από το στόλο της Toshiba και 350 βαγόνια τύπου Fal/Fas από τον κρατικό operator TCDD Taşımacılık.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Omsan Logistics, Hakan Keskin, «η ολοκλήρωση της διαδικασίας απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων της Τουρκίας  είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη της εφοδιαστικής και αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο μας.

Οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με το κόστος και φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουν στις intermodal μεταφορές. Αναμένουμε να δούμε τα οφέλη αυτής της ανάπτυξης τόσο στον τομέα της εφοδιαστικής, όσο και στην εθνική οικονομία».

Πηγή:
- Γεγονός ο πρώτος ιδιωτικός σιδηροδρομικός operator στην τουρκική αγορά
https://www.metaforespress.gr/sidirodromos/%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου