Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Πως να κλείσετε από το internet φθηνά εισιτήρια με τραίνο από Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 9 μόλις ευρώ


Το ταξίδι μας ξεκινάει με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα έκδοσης εισιτηρίων της τραινοσε: https://tickets.trainose.gr/dromologia/

καλό είναι να στο σημείο αυτό να κάνουμε εγγραφή ως μέλη - επιβάτες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να έχουμε πρόσβαση στα εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων: Αφού ολοκληρώσουμε την εγγραφή μας και πάρουμε το email επιβεβαίωσης κάνουμε είσοδο στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας το mail μας και τον κωδικό μας.
Στη συνέχεια επιλέγουμε την ημερομηνία που θέλουμε να ταξιδέψουμε καθώς και το σταθμό αφετηρίας και το σταθμό άφιξης για το ταξίδι μας. Στο παράδειγμά μας Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εδώ βλέπουμε την πρώτη έκπτωση. Αν αγοράσουμε το εισιτήριο στο σταθμό θα πληρώναμε για την Α θέση 55,40€
ενώ για την Β θέση 45,40€

Αν όμως κάνουμε την κράτηση μέσω διαδικτύου κερδίζουμε επιπλέον έκπτωση και έτσι μπορούμε να αγοράσουμε το εισιτήριο της Α θέσης 49,90€, ενώ το εισιτήριο της Β θέσης 40,90€

Μπορούμε να πετύχουμε όμως ακόμη καλύτερη τιμή αν κλείσουμε το εισιτήριο μας 48 ώρες πριν. Έτσι αν αλλάξουμε την ημερομηνία για δυο μέρες μετά βλέπουμε ότι η τιμή της αγοράς των εισιτηρίων μας έχει μειωθεί κι άλλο και έτσι για ένα εισιτήριο Α θέσης πληρώνουμε τώρα 42,40€, ενώ για ένα εισιτήριο Β θέσης πληρώνουμε μόλις 34,70 € δηλαδή κερδίζουμε περισσότερα από 10 ευρώ σε σχέση με το κόστος αγοράς από το ταμείο του σιδηροδρομικού σταθμού (ενώ ταυτόχρονα γλιτώνουμε τη μεταφορά στο σταθμό και την αναμονή στην ουρά γαι την αγορά του εισιτηρίου!!!)

Αν κάνουμε κλικ σε μια αμαξοστοιχία στο παράδειγμά μας στην αμαξοστοιχία 50 που αναχωρεί στις 7:18 από Αθήνα και φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 12:41 η σειρά αυτή γίνεται μπλε.

Πριν πατήσουμε το επόμενο βήμα για την επιλογή της θέσης μας προσέξτε ότι στο δεξί άκρο της σειράς εμφανίζονται τα ειδικά εκπτωτικά εισιτήρια που είναι διαθέσιμα μόνο εφόσον έχουμε κάνει είσοδο ως χρήστες - πελάτες  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μας λέει λοιπόν ότι στη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα:
- 6 εισιτήρια Α θέσης με τιμή ειδικής προσφοράς 39€
- 17 εισιτήρια Β θέσης με τιμή ειδικής προσφοράς 19 €
- και 19 εισιτήρια Β θέσης με τιμή ειδικής προσφοράς 29 €
(αν είχαμε κάνει νωρίτερα την κράτησή μας θα μπορούσαμε να βρούμε ακόμη και εισιτήριο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μόνο με 9 €)

Στη συνέχεια πάμε να επιλέξουμε τις θέσεις μας. Βλέπουμε ότι στη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 4 βαγόνια, ένα Α θέσης και 3 Β θέσης. Στη διπλανή φωτογραφία βλέπουμε τη διάταξη ενός βαγονιού Β θέσης 80 θέσεων με κεντρικό διάδρομο.

Πατώντας το κουμπί επεξήγηση κάτοψης βαγονιού βλέπουμε ένα υπόμνημα που μας δείχνει πως απεικονίζονται οι ήδη πιασμένες θέσεις, πως οι ελεύθερες καθώς και τη φορά της κάθε θέσης


Επίσης με κίτρινο περίγραμμα βλέπουμε τις θέσεις με προσφορά 19 ευρώ, ενώ με μπλε τις θέσεις με τιμή προσφοράς 29 ευρώ. Αν υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις με τιμή προσφοράς 9 ευρώ θα απεικονίζονταν με κόκκινο περίγραμμα. 

Στο παράδειγμά μας επιλέγουμε τη θέση με αριθμό 26 και με φορά που "βλέπει" κατά τη φορά του ταξιδιού. 


Εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία από το βαγόνι Β θέσης με κεντρικό διάδρομο και 80 συνολικά θέσεις.
και ακόμη μια που δείχνει μια από τις 6 4δες θέσεων που έχουν ανάμεσά τους και ένα μικρό τραπεζάκι. Τα βαγόνια αυτά κατασκευάστηκαν από το Εργοστάσιο Ν Κιολεϊδη στο Βόλο. 
Στη σύνθεση της αμαξ 50 υπάρχουν 2 βαγόνια β θέσης τύπου κεντρικού διαδρόμου και ένα ακόμη βαγόνι Β θέσης με 6θέσια κουπέ. Στην διπλανή εικόνα βλέπουμε το διάγραμμα διάταξης των θέσεων στο βαγόνι β θέσης με 11 6θέσια κουπέ.
Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από ένα 6θέσιο κουπέ β θέσης (κατασκευής ναυπηγείων Σκαραμαγκά)Επίσης στην σύνθεση της αμαξοστοιχίας που έχουμε επιλέξει υπάρχει και ένα βαγόνι Α θέσης με 9 6θέσια κουπέ όπου έχει προβλεφθεί περισσότερος χώρος για την άνεση των επιβατών της Α θέσης. 

Ακολουθούν φωτογραφίες από το βαγόνι Α θέσης με 6θέσια κουπέ,Σε κάποια βαγόνια που χρησιμοποιούνταν στα παλιά ICE (IC Express) είχε αφαιρεθεί η μεσαία θέση και στη θέση της μπήκε επιπλέον τραπεζάκι για επιπλέον άνεση των επιβατών. Σε κάποιες συνθέσεις (2 ανερχόμενες και 2 κατερχόμενες καθημερινά) ο επιβάτης της Α θέσης θα έχει την "τύχη" να ταξιδέψει σε βαγόνι της Α θέσης με μετατροπή από 6θέσιο σε 4θέσιο κουπέ.Τέλος μένει να αποδεχτούμε τους όρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,

και να γράψουμε το όνομα του επιβάτη που θα ταξιδέψει


ακολουθεί η δυνατότητα να κάνουμε χρήση της υπηρεσίας ΤΡΑΙΝΟΤΑΞΙκαι τέλος να επιλέξουμε την πληρωμή με κάρτα ή με κουπόνια (από κάποιο προηγούμενο ταξίδι μας)
και να πληρώσουμε το εισιτήριο μας με την κάρτα μας


ελπίζουμε να βρήκατε το άρθρο αυτό χρήσιμο...

Πηγή:
https://tickets.trainose.gr/dromologia/

19 σχόλια:

 1. τα εισιτηρια των 9 ευρώ ισχύουν ακόμα ή καταργήθηκαν;;; Για τον μήνα Μαϊο δεν βγάζει τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καταργηθηκαν...ετσι μου ειπαν μετα απο τηλ.επικοινωνια...χωρις ουτε μια ανακοινωση...εγω ταξιδευω πολλες φορες καθε μηνα οποτε τα κτελ ειναι μονοδρομος πια για μενα...μας ανταμοιβουν για την ποιοτητα των ταξιδιων που μας προσφερουν...καθυστερησεις πολυωρες τουαλετες βουλωμενες και κλειδωμενες βρωμια κλπ κλπ...ξερετε εσεις...λιγο σεβασμος δεν θα εβλαπτε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καταργήθηκαν όλα τα εισιτήρια προσφορών; και 9, και 19;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καταργήθηκαν και των 9, 19, 29;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Giorgos
  Απο τηλεφωνική επικοινωνία που είχα και γω πράγματι καταργήθηκαν.η μόνη ελπίδα που ίσως υπάρχει ειναι η διαμρτυρία/παράπονο μέσω email.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν μπορώ να επιλέξω Σεπτέμβριο για κράτηση. Τι συμβαίνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καταργηθηκε η εκπτωση 20% εαν βγαλεις εισιτηριο με επιστροφη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θελω να κλεισω 4 εισητηρια Αθηνα - Θασσαλονικη πως μπορω ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. από την ιστοσελίδα της http://www.trainose.gr/
  (οι προσφορές πλέον όμως δεν ισχύουν εδώ και περίπου ένα χρόνο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αποσκευές μπορούμε να έχουμε όσες να ναι ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα έμαθες τελικά τι γινεται με αποσκευές? Πόσες μπορούμε να πάρουμε Κ τι μέγεθος?

   Διαγραφή
  2. Καλημέρα έμαθες τελικά πόσες αποσκευές μπορούμε να πάρουμε κ το μέγεθος??

   Διαγραφή
 11. αν κλεισω θεση αθηνα θεσσαλονικη ηλεκτρονικα,μπορω να πληρωσω με μετρητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν κλεισω θεση ηλεκτρονικα,μπορω να πληρωσω με μετρητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ψάχνω εισιτήριο για 20/1/19 και επιστροφή 22/1/19 από Αθηνα για Θεσ/νίκη και επιστροφή.
  Τιμή υπάρχει????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ψάχνω εισιτήριο για 20/1/19 και επιστροφή 22/1/19 από Αθηνα για Θεσ/νίκη και επιστροφή.
  Τιμή υπάρχει????

  ΑπάντησηΔιαγραφή