Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΑΣΕΠ 2017: Νέες προκηρύξεις για μόνιμους σε ΟΣΕ και άλλους φορείς

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ προς εξέταση βρίσκονται αιτήματα από δημόσιους φορείς για την έγκριση 311 μονίμων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα, οι προκηρύξεις που αναμένεται να δώσει το πράσινο φως το ΑΣΕΠ σύμφωνα με το «Έθνος» :


Υπηρεσία Ασύλου
Για την κάλυψη πάγιων αναγκών της, η υπηρεσία Ασύλου ζητά την έγκριση 203 θέσεων τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο του νέου προσωπικού αφορά κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί.
Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θέσεις που θα προτιμηθούν περιλαμβάνουν διοικητικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κατευθύνσεων οικονομικών και λογιστικής.
Επίσης, προβλέπονται κάποιες -λίγες- θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται το ακριβές αντικείμενο εργασίας.
Υπουργείο Πολιτισμού
Την πρόσληψη 60 μονίμων υπαλλήλων αιτείται το υπουργείο Πολιτισμού για το επείγον ζήτημα της ανάδειξης και φύλαξης της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αίτημα αφορά, μεταξύ άλλων, θέσεις για αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, φύλακες, καθώς και συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία.
Εξάλλου, η Αρχή επεξεργάζεται ένα ακόμα αίτημα, του Μουσείου Ακρόπολης για δώδεκα μόνιμους στις ειδικότητες διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ωστόσο εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη θα εκδοθεί αυτόνομα και όχι στο ευρύτερο πλαίσιο του υπουργείου.
ΟΣΕ
«Ανακούφιση» για δεκάδες υποψηφίους, οι οποίοι αναμένουν την προκήρυξη του φορέα τουλάχιστον δύο χρόνια, αποτελεί η αποστολή αιτήματος από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) στο ΑΣΕΠ. Στόχος του φορέα είναι η κάλυψη 35 θέσεων τακτικού προσωπικού σε εξειδικευμένες ειδικότητες των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, όπως είναι οι Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες. Εξάλλου, η Αρχή έγινε δέκτης τριών ακόμα, μικρότερων σε αριθμό θέσεων, αιτημάτων.
-Πρόκειται για πέντε θέσεις από το Εθνικό Τυπογραφείο (σ.σ.: αποτελεί το ανανεωμένο -και μειωμένο κατά δέκα θέσεις- αίτημα του φορέα), οι οποίες απευθύνονται σε πτυχιούχους ΤΕΙ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως στην ειδικότητα ΤΕ Γραφικών Τεχνών.
– Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά την έγκριση έξι θέσεων, εκ των οποίων πέντε πανεπιστημιακής και μίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης. – Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κατέθεσε αίτημα για δύο θέσεις πτυχιούχων ΑΕΙ, πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης. Τα τελευταία αυτά αιτήματα εκτιμάται ότι θα εκδοθούν σε αυτοτελείς προκηρύξεις το καθένα, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν σε μία ενιαία προκήρυξη.

Πηγή:
- ΑΣΕΠ 2017: Νέες προκηρύξεις για μόνιμους σε ΟΣΕ-Άσυλο
http://www.tilegrafima.gr/theseis-ergasias/asep-2017-nees-prokiryxeis-gia-monimous-se-ose-asylo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου