Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Εκτροχιασμός τραίνου στο Καμερούν -Τουλάχιστον 73 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες


Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Καμερούν όταν εκτροχιάστηκε μια επιβατική αμαξοστοιχία που ταξίδευε από το Γιαουντέ στο λιμάνι Ντουάλα, ανακοίνωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο (CRTV).

Το τρένο, που ήταν υπερφορτωμένο εξαιτίας της διακοπής της οδικής σύνδεσης μεταξύ των δύο πόλεων μετά την κατάρρευση μιας γέφυρας, εκτροχιάστηκε λίγο προτού προσεγγίσει την πόλη Εσέκα (κεντρικά), έκανε επιπλέον γνωστό ο υπουργός Μεταφορών του Καμερούν Eντγκαρ Aλεν Μέμπε Νγκο.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ακόμη βρισκόμαστε στη φάση της εκτίμησης της κατάστασης. Δεν μπορούμε να δώσουμε έναν προσωρινό απολογισμό», είπε ένα στέλεχος της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας Camrail, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Κοίταξα πίσω και είδα τα βαγόνια να φεύγουν από τις γραμμές και να ανατρέπονται. Υπήρχε πάρα πολύς καπνός», ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρισκόταν μέσα στο τρένο, σε ένα από τα μπροστινά βαγόνια.

Ο δημοσιογράφος του Reuters υποστήριξε ότι πριν αναχωρήσει το τρένο από τη Γιαουντέ άκουσε έναν σιδηροδρομικό να λέει ότι προστέθηκαν άλλα οκτώ βαγόνια (συνήθως οι αμαξοστοιχίες έχουν μόνο 9) για να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες. Δεν έχει διευκρινιστεί αν το γεγονός αυτό έπαιξε κάποιον ρόλο στο ατύχημα.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε στο Καμερούν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, κατέρρευσε μια γέφυρα με αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η συγκοινωνία στον οδικό άξονα που συνδέει τη Γιαουντέ με την Ντουάλα.

Ο αυτοκινητόδρομος RN3 είναι ένας από τους σημαντικότερους όχι μόνο για το Καμερούν αλλά και για όλη την κεντρική Αφρική. Είναι επίσης ένας από τους πιο επικίνδυνους όσον αφορά τα τροχαία δυστυχήματα.

«Αυτή τη στιγμή κόβουμε δέντρα για να κατασκευάσουμε μια πεζογέφυρα, ώστε να περνούν οι άνθρωποι με τα πόδια», ανέφερε ο Μαρσιάλ Μισιμικίμ, ένας υπεύθυνος μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται με την οδική ασφάλεια. Πολλοί οδηγοί είχαν μπλοκαριστεί και από τις δύο πλευρές του δρόμου, στο ύψος του Ματόμπ.







Πηγή:
- Εκτροχιασμός τραίνου στο Καμερούν -Τουλάχιστον 53 νεκροί, πολλοί τραυματίες
http://www.iefimerida.gr/news/296113/ektrohiasmos-trainoy-sto-kameroyn-toylahiston-53-nekroi-polloi-traymaties-eikona

- Cameroon train crash: 70 killed, hundreds injured
http://edition.cnn.com/2016/10/22/africa/cameroon-deadly-train-derailment/

- Death Tool Exceeds 70 in Cameroon Train Wreck
http://www.voanews.com/a/death-toll-exceeds-70-in-cameroon-train-wreck/3561987.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου