Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνει σε νέους ένα πάσο για τρένο, αξίας 407 ευρώ, όταν θα γίνονται 18 ετών, προκειμένου να ταξιδεύουν δωρεάν στην Ευρώπη για έως και ένα μήνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνει σε νέους ένα πάσο για τρένο, αξίας 407 ευρώ, όταν θα γίνονται 18 ετών, προκειμένου να ταξιδεύουν δωρεάν στην Ευρώπη για έως και ένα μήνα.




«Θαυμάζουμε την τόλμη και τη φιλοδοξία και είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε περαιτέρω το πλάνο», είπε η επίτροπος των μεταφορών, Βιολέτα Μπαλκ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αν και πρέπει να γίνει επεξεργασία της πρότασης, συνέχισε η ίδια, η ΕΕ μπορεί να ξεκινήσει να την εφαρμόζει πιλοτικά.




Οι υποστηρικτές του προγράμματος αναφέρουν ότι αυτό θα επιτρέπει στους νέους Ευρωπαίους να εξερευνήσουν την ήπειρο και να κάνουν νέους φίλους σε άλλες χώρες, γράφει το CNN. Κάτι που, λένε, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποστήριξη για την ΕΕ.





Πηγή:
- Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει το ενδεχόμενο να δίνει σε νέους ένα πάσο για τρένο, αξίας 407 ευρώ, όταν θα γίνονται 18 ετών, προκειμένου να ταξιδεύουν δωρεάν στην Ευρώπη για έως και ένα μήνα.
http://www.iefimerida.gr/news/292724/i-ee-skeftetai-na-dinei-paso-400-eyro-gia-taxidia-me-treno-se-oloys-toys-18hronoys

- Gratis-Interrail-Ticket soll Jugend für EU gewinnen
https://www.welt.de/politik/ausland/article158228758/Gratis-Interrail-Ticket-soll-Jugend-fuer-EU-gewinnen.html

- European Commission to consider free Interrail passes for 18-year olds
http://www.railwaygazette.com/news/policy/single-view/view/european-commission-to-consider-free-interrail-passes-for-18-year-olds.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου